Perusta oma 4H-yritys

Oletko 13–28-vuotias nuori ja kiinnostunut perustamaan oman yrityksen? Tuhannet nuoret ovat valinneet 4H-yrittäjyyden tavaksi tienata omaa rahaa ja saada työkokemusta.

4H-yritys on pienimuotoisen yrittäjyyden malli, joka on turvallinen ja ohjattu tapa opetella yrittäjyyttä. 

Hyvän yritysidean voi löytää omista taidoista ja osaamisesta. 4H-yrittäjäksi voi ryhtyä työkokemuksen, rahan ansaitsemisen tai oman harrastuksen kehittämisen vuoksi. 

4H-yritys voi olla esimerkiksi kesäkahvila, leivontayritys, pihanhoitopalvelu, korujen valmistus tai linnunpönttöjen tekeminen. Yritysideaa on mahdollista työstää 4H:n järjestämässä yrityskoulutuksessa. 

4H-yrittäjä:

 • on 13–28-vuotias.
 • on aina 4H-yhdistyksen jäsen.
 • käy 4H-yhdistyksen järjestämän 4H-yrityskoulutuksen tai suorittaa koulutuksen itsenäisesti verkko-opintoina.
 • sitoutuu 4H:n arvoihin.
 • perustaa yrityksen oman digitaalisen jäsenkorttinsa kautta.
 • perustaa yrityksen yksin, mutta voi työskennellä muiden 4H-yrittäjien kanssa ryhmässä.
 • hankkii oman yritysohjaajan.
 • tekee kirjallisen suunnitelman yrityksestään.
 • myy vuodessa 50–8 000 eurolla.
 • voi saada opintopisteitä yrittäjänä toimimisesta.
 • tekee vuosittain seuranta- ja talousraportin digitaaliselle jäsenkortille.
 • voi osallistua 4H-yrityskilpailuun.
 • saa apua 4H-yhdistykseltä.

4H-yrittäjä on aina 4H-yhdistyksen jäsen ja saa apua yritysasioissa lähimmästä 4H-yhdistyksestään. Yhdistys auttaa muun muassa yritysohjaajan hankkimisessa ja kertoo yrityskoulutuksen ajankohdasta. 

4H-yrittäjänä toimimisesta voi myös saada opintopisteitä ja digitaalisen osaamismerkin. 

Autamme sinua perustamaan 4H-yrityksen 

4H-yrittäjyyteen liittyy paljon uutta opittavaa. Suosittelemme kaikille 4H-yrityksen perustamista harkitseville nuorille 4H-yrityskoulutuksen suorittamista.

4H-yrityskoulutuksessa mietit ideoita, joiden avulla voit tienata omaa rahaa. Ideoista kehität oman yritysidean sekä pääset samalla oppimaan yrityksen markkinoinnista, taloudesta, asiakashankinnasta sekä kannattavasta liiketoiminnasta. Koulutuksen jälkeen voit perustaa oman 4H-yrityksen ja alkaa tienata rahaa. Koulutus on yhden opintopisteen laajuinen.

4H-yrityskoulutuksen voit suorittaa oman paikkakuntasi 4H-yhdistyksen kautta tai itsenäisesti verkkokoulutuksena. Tarjoamme myös syksyllä 2024 useita maksuttomia 4H-yrityskoulutuksia etäyhteydellä. Yrityskoulutukset toteutetaan kolmen illan kokonaisuuksina. Koulutuksiin voit osallistua mistä päin Suomea tahansa.

Syksyn Teams-koulutusten ajankohdat

Ilmoittautuminen koulutuksiin alkaa elokuussa 2024.

 1. ma 26.8., ke 28.8. ja ma 2.9. klo 17-19
 2. ma 23.9., ti 24.9. ja to 26.9. klo 17-19
 3. ma 21.10., ti 22.10. ja to 24.10. klo 17-19
 4. ma 18.11., ti 19.11. ja to 21.11. klo 17-19
 5. ma 9.12., ti 10.12. ja ke 11.12. klo 17-19

Jos kiinnostuit perustamaan oman 4H-yrityksen, ota yhteyttä paikkakuntasi 4H-yhdistykseen, täytä alla oleva lomake tai siirry 4H-akatemian verkkosivuille oppimaan lisää yrittäjyydestä. Voit tiedustella yrittäjyyteen liittyviä kysymyksiä myös Instagramissa @4hSuomi tai laittamalla sähköpostiin 4hyritys@4h.fi.

Olen kiinnostunut perustamaan 4H-yrityksen (2024)

  Voit valita useamman vaihtoehdon
  *4H tekee yhteistyötä NY:n (Nuori Yrittäjyys ry) kanssa. Lukuvuoden aikana NY-yrityksen perustaneet nuoret voivat jatkaa yritystoimintaansa 4H-yrittäjänä. Merkkaa tähän kohtaan ”kyllä”, mikäli olet toiminut NY-yrittäjänä.
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

4H-akatemiasta lisää tietoa 4H-yrittäjyydestä

4H-akatemian verkkosivuilta löydät 4H-yrityskoulutuksen ja vinkkejä yritysohjaajan löytämiseen. Sivuilta löytyy myös paljon materiaaleja muun muassa liiketoimintasuunnitelman, hinnoittelun, kannattavuuden ja verotuksen pohtimiseen.

4H-akatemia on palvelu 4H-yrittäjille ja työelämään haluaville 4H-nuorille. Sivuilla on käytännön tietoa ja vinkkejä 4H-yrityksen toimintaan liittyen sekä ohjeet 4H-yrityskoulutuksen suorittamiseen paikallisessa 4H-yhdistyksessä tai verkossa itsenäisesti. 

4H Business Lab – 4H-yrittäjien oma verkostoitumistila 

4H Business Lab on 4H-yrittäjien kohtaamispaikka.

4H Business Lab on nykyaikaisella teknologialla varustettu oppimisen ja tiedonvälityksen tila, jossa nuoret 4H-yrittäjät voivat kohdata toisensa. Nuorilla on mahdollisuus verkostoitua, kehittää omaa osaamistaan ja yritystoimintaansa. 
 
4H Business Lab -tilat tukevat nuoria yrittäjyydessä. Tiloissa järjestetään esimerkiksi yrittäjyyden koulutustilaisuuksia yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. 4H-yhdistykset järjestävät 4H Business Labeissa yrittäjyysaiheisia kursseja ja tapahtumia. 

Kysy oman paikkakuntasi 4H-yhdistykseltä 4H Business Lab -toiminnasta. 

4H Business Lab -toimintaa on rahoittanut Yksityisyrittäjäin säätiö.