Tilaa nuori töihin

Onko sinulla töitä, mutta ei tekijää? 4H:n kautta löydät innokkaita ja osaavia nuoria erilaisiin pienempiin ja suurempiin työtehtäviin sekä kertaluontoisesti että toistuviin tarpeisiin. Nuoren voi työllistää yksityishenkilö, yritys tai muu organisaatio. Suosittuja palveluita ovat esimerkiksi siivous, erilaiset pihatyöt sekä lemmikkien hoito.

Lähes jokaisesta 4H-yhdistyksestä voi tilata nuoria keikkatöihin. Osassa yhdistyksiä on käytössä nuorten työnvälitykseen tarkoitettu Helppi-sovellus, jonka kautta voit sopia keikasta helposti suoraan nuoren itsensä kanssa.  

Paikallinen 4H-yhdistys toimii nuoren työnantajana ja hoitaa työantajavelvoitteet. 4H-yhdistys laskuttaa sinua työstä ja maksaa nuorelle palkan.  

Keikkatöitä tekevät myös monet 4H-yrittäjät, jotka toimivat itsenäisesti ja hinnoittelevat sekä laskuttavat itse omat palvelunsa. Moni 4H-yhdistys esittelee alueella toimivat 4H-yrittäjät verkkosivuillaan. 

Työt suoritetaan yleensä asiakkaan omilla välineillä, eli esimerkiksi siivous- ja pihatyövälineillä. Huomioithan työturvallisuuden ja tarkistat, että nuorelle annettavat työvälineet ovat kunnossa. 

Molemminpuolista joustavuutta keikkojen sopimiseen  

4H:n tavoitteena on tarjota ensimmäisiä työkokemuksia mahdollisimman monelle nuorelle, erityisesti alle 18-vuotiaille. 4H:n työllistämät nuoret perehdytetään tehtäviinsä hyvin. Muistathan kuitenkin, että moni nuorista on vasta aloittelija työelämässä. Selkeät ohjeet ja palaute varmistavat, että tehtävät hoituvat toivotulla tavalla.   

Kolmelapsisen perheen äiti Maiju Javanainen tilasi nuoren avuksi muuttosiivoukseen. Ahkera käsipari löytyi Helppi-palvelusta. Javanainen kertoo olevansa tyytyväinen palveluun ja suosittelevansa sitä myös muille.  
   
”Aion tilata lisää palveluita heti, kun se taloudellisesti on mahdollista. Kun olen kerran käyttänyt Helppiä, työn tilaamisen kynnys on paljon matalampi jatkossa.”  
   
4H:n kautta työllistynyt 17-vuotias Maria Nauha on kokenut keikkatyöläinen.  
   
”Parasta on, että voin sopia ja mukauttaa töiden aikatauluja yhteen oman arkeni kanssa sekä valita itselle mieluisia töitä. Tykkään myös siitä, että saan Helpin asiakaspalvelun kautta kohdata uusia ihmisiä ja olla heille avuksi.”  

Toimi näin  

Etsi lähin 4H-yhdistyksesi sivun alaosasta löytyvän hakutoiminnon avulla ja tutustu tarjottaviin palveluihin yhdistyksen verkkosivuilla tai ole heihin yhteydessä soittamalla.

Yhdistys kertoo, millaisia palveluita heiltä voi tilata ja näin voit saada työhön perehdytetyn nuoren sovitusti tekemään tarvitsemasi työtehtävän.  

Yhdistyksen sivuilta löytyy yleensä myös luettelo alueen 4H-yrittäjistä ja heidän tarjoamistaan palveluista. Helppi-sovelluksen voit ladata suoraan puhelimesi sovelluskaupasta.  

Lisätietoja