Koululaisten metsäpäivät

Lapset ja nuoret tutustuvat metsiin ja metsien käyttöön 4H-metsätiimien järjestämillä koululaisten metsäpäivillä. Metsäkasvatusta tehdään 4H:ssa yhteistyössä lukuisten eri toimijoiden kanssa. 

4H:ssa metsätoiminta ja metsäsuhteen rakentumisen tukeminen ovat käytännön tekoja lapsen ja nuorten elämässä. 4H-metsätiimien järjestämiin koululaisten metsäpäiviin osallistuu vuosittain yli 20 000 lasta ja nuorta. 

Koululaisten metsäpäivien tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten metsäosaamista ja antaa monipuolinen kuva suomalaisesta metsäluonnosta ja metsätaloudesta. Metsäpäivät tukevat koulun opetussuunnitelmaa. 

Koulu, kysy lähimmästä 4H-yhdistyksestä lisää metsäpäivistä! Löydät lähimmän yhdistyksesi sivun alalaidassa olevan hakutoiminnon avulla.

4H-metsätiimit haluavat innostaa lapsia ja nuoria

4H-metsätiimi on verkosto, johon kuuluu metsäalan ammattilaisia, harrastajia ja opettajia. 4H-metsätiimi toteuttaa paikallisesti lasten ja nuorten metsäkasvatustoimintaa. 4H-metsätiimit järjestävät koululaisten metsäpäiviä, koko perheen metsätapahtumia sekä teemakerhoja. Lasten ja nuorten metsäkasvatuksessa tehdään yhteistyötä muun muassa metsänhoitoyhdistysten, metsäteollisuuden, metsästysseurojen, luonnonsuojelujärjestöjen, muiden harrastustoimijoiden sekä Suomen metsäkeskuksen kanssa. 4H-yhdistys organisoi paikallisen metsätiimin toimintaa. 

Yhteistyössä toteutamme pitkäjänteistä metsä- ja luontokasvatusta. Metsätiimit haluavat saada nuoret innostumaan metsäasioista, liikkumaan luonnossa ja hakeutumaan tulevaisuudessa myös metsä- ja luontoalan ammatteihin. Toimintaa järjestetään lähes koko Suomen alueella. 

Tämän sivun lopusta löytyy hakutoiminto, josta voi tarkastaa paikkakunnat ja 4H-yhdistykset, jotka järjestävät metsäpäiviä.

4H on mainio metsäkumppani 

4H-järjestön metsä- ja luontotoimintaa toteutetaan yhteistyössä muiden metsä- ja luontoalan toimijoiden kanssa. Tarkasti valitut kumppanit luovat toimintaamme uudenlaisia ulottuvuuksia uusien materiaalien ja toimintamallien, osaamisen jakamisen sekä taloudellisen tuen kautta. Kumppanuuksilla edistämme lasten ja nuorten metsäsuhteen kehittymistä.  

Suomen Metsäsäätiö rahoittaa koululaisten metsäpäivien kuljetuskustannuksia. 

Haluatko mukaan 4H-metsätiimiin?

Toivotamme uudet toimijat lämpimästi tervetulleiksi tiimeihin. Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä oman alueen 4H-yhdistykseen sivun alalaidassa olevan hakulaatikon kautta.

Lisätiedot: