Kumppanuutemme

Monet yhteistyökumppanimme toteuttavat kanssamme yhteiskuntavastuutaan. Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme, ota meihin yhteyttä!

4H tekee monien erilaisten organisaatioiden ja yhteisöjen kanssa yhteistyötä. Kumppanuutemme liittyvät keskeisiin toimintamuotoihimme, kuten esimerkiksi: 

  • 4H-yrittäjyyteen, 
  • työllistämiseen, 
  • työelämä- ja taloustaitojen opettamiseen, 
  • metsäiseen toimintaan ja
  • ilmastonmuutokseen.

Paikallisen 4H-nuorisotyön päärahoittajana ovat kunnat ja kaupungit. Noin 200 paikallisyhdistystämme tekee kuntien ja kaupunkien kanssa monipuolista yhteistyötä. Tällä sivulla esittelemme valtakunnallisen 4H-kattojärjestön eli Suomen 4H-liiton yhteistyökumppanuudet.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Jos organisaatiotanne kiinnostaa yhteistyö kanssamme, ottakaa yhteyttä:

Tai katso Yhteystiedot-osiostamme kaikki yhteystietomme.

Tule Taimiteko-kumppaniksi!

Voitte lähteä myös 4H-järjestön Taimiteko-toiminnan kumppaniksi. Monet yritykset, säätiöt ja muut organisaatiot tukevat nuorten työllistymistä ja kasvattavat Suomen hiilinieluja Taimiteon kautta.

Suomen 4H-liiton yrityskumppanuudet:

K-ryhmä on 4H:n Ysit töihin -toiminnan pääyhteistyökumppani. Ysit töihin -toiminnassa 4H tarjoaa nuorille valmennusta ja koulutusta ja auttaa heitä työllistymään vähintään kahden viikon ajaksi 9. luokan jälkeisenä kesänä. K-kauppiaat pitävät puheenvuoroja nuorten Ajokortti työelämään -koulutuksissa.

Nordea tekee kanssamme yhteistyötä liittyen muun muassa 4H-yrittäjyyteen ja Taimitekoon. 4H-järjestön ja Nordean 4H-yritysohjaajaprojektissa sadat nuoret saavat nordealaiset yritysohjaajat, jotka sparrailevat 4H-yrityksen pyörittämisessä. Pidämme yhdessä myös etänä toteutettavia TET-harjoitteluviikkoja.

Yara Suomi on 4H:n Reilu Teko -säkkikeräyksen pääyhteistyökumppani. Reilu Teossa kerätään suomalaisilta maatiloilta lannoite- ja siemensäkkejä, jotka menevät uusiokäyttöön. Keräyksessä työllistyy paikallisia nuoria.

4H ja Metsä Group tutustuttavat nuoria metsäelinkeinoon, metsän kestävään käyttöön ja metsän tarjoamiin työllistymismahdollisuuksiin. Järjestämme koululaisten metsäpäiviä ja tuotantolaitosvierailuja.

Duunitori on 4H:n Ysit töihin -kesätyökampanjan yhteistyökumppani. Haluamme kampanjassa yhdistää kesätöitä haluavat nuoret töitä tarjoaviin työnantajiin. Duunitori julkaisee Ysit töihin -sivullaan kesätyöpaikkoja alle 18-vuotiaille nuorille.

Osuuspankin ja 4H:n yhteistyön tavoitteena on edistää nuorten työelämävalmiuksia. 4H-yhdistykset ja OP-ryhmän osuuspankit järjestävät omilla paikkakunnillaan yhteistyössä Ajokortti työelämään -koulutuksia.

4H ja Suomen Uusyrityskeskukset ry edistävät yhteistyössä nuorten yritystoimintaa. Alueelliset Uusyrityskeskukset tarjoavat neuvontapalveluja nuorille, jotka haluavat jatkaa yritystoimintaa 4H-yrittäjyyden jälkeen.

Rapala VMC lahjoittaa kansainvälisen hyväntekeväisyysohjelma EcoChoice Programmin kautta 4H-järjestölle kalastustarvikkeita. Tarvikkeita käytetään kerhoissa vahvistamaan lasten luontosuhdetta ja opettamaan kalataloudesta.

Säätiöt, ministeriöt ja muut rahoittajat:

Maa- ja metsätalousministeriö tukee 4H-toimintaa vuosittain myöntämällä valtionavustusta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee 4H:n Ysit töihin -toimintaa.

Metsämiesten säätiö tukee 4H:n It’s about taimi -toimintamallin kehittämistä ja toteuttamista.

Yksityisyrittäjäin säätiö tukee nuorten 4H-yrittäjyyttä.

Suomen metsäsäätiö tukee 4H:n organisoimien koululaisten metsäpäivien järjestämistä.

Tampereen talouskoulun säätiö tukee 4H:n toteuttamaa ruokakasvatusta.

Tampereen Kauppayhdistyksen säätiö

Tampereen Kauppayhdistyksen säätiö tukee 4H:n Business Lab -toimintaa.

Einari Vidgrénin säätiö tukee 4H:n järjestämien koululaisten metsäpäivien kehittämistä.

Folke Bernadotten muistosäätiö

Folke Bernadotten muistosäätiö tukee 4H:n toteuttamaa kansainvälisyyskasvatusta ja nuorten kansainvälistä liikkuvuutta.

Jenny ja Antti Wihurin rahasto tukee 4H-säätiön kautta mm. nuorten stipendejä, Vuoden 4H-yritys- ja 4H-kerho-kilpailuiden palkintoja sekä nuorten omia projekteja.

4H toteuttaa marjasatoseurantaa yhdessä Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Oppilaitosyhteistyö: