Päivätyökeräys ilmaston ja nuorten puolesta

Järjestäkää päivätyökeräys koulussanne ja lahjoittakaa varat 4H:n tekemään työhön ilmaston ja nuorten puolesta! Ilmoittaudu mukaan tällä sivulla.

Yhden päivän työllä voit työllistää suomalaisia nuoria ja samalla lisätä Suomen metsien hiilinieluja!

4H-järjestön päivätyökeräykseen osallistuminen on helppo ja konkreettinen tapa auttaa nuoria saamaan kesätöitä istuttamalla kuusen ja männyn taimia alueille, jotka eivät ole enää aktiivisen metsä- ja maatalouden tai turvetuotannon piirissä.

Taimiteko-toiminnassa tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaa noin 20 miljoonaa puuta. 4H-järjestö haluaa Taimiteoilla lujittaa nuorten luontosuhdetta. Metsään luotu hiilinielu on pitkäaikainen, ja metsittäminen tukee luonnon monimuotoisuutta.

Lisäksi Taimiteko-metsät tarjoavat tulevina vuosina tuhansille lapsille ja nuorille tilaisuuksia työskennellä ja oppia metsien merkityksestä. Taimiteko voitti vuonna 2021 Keskuskauppakamarin Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun. Lue lisää Taimiteko-sivustolta: www.taimiteko.fi

Paljonko taimia saisitte koko koulun voimin kerättyä?

Montako oppilasta koulussanne tai luokassanne on – paljonko puita saisitte yhdessä istutettua? Suosittelemallamme minimisummalla 15 € saa jo viisi taimea!

Päivätyökeräyksessä lukuvuonna 23–24 kerätyt taimet istutetaan Suomeen kesällä 2024 tai 2025, riippuen keräyspäivästä. Keräyksen tuotoilla maksetaan taimia istuttavien nuorten palkat, työvälineet ja koulutus sekä ostetaan taimet.

Kun järjestätte päivätyökeräyksen 4H:n Taimiteko-toiminnan hyväksi, autatte nuoria saamaan kesätöitä ja luotte täysin uusia hiilinieluja Suomeen. Tulkaa siis mukaan tekemään konkreettisia tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi!

Miten 4H-päivätyökeräys toimii?

  1. Ilmoita koulusi mukaan verkkolomakkeella. Lähetämme tarvittavat materiaalit (päivätyökeräyslomakkeen ja infokirjeen) yhteyshenkilölle sähköpostilla. Huomioithan, että 4H-liitto ei vakuuta oppilaita, joten koulun on vastattava oppilaan tapaturmavakuutuksesta.
  2. Kerro oppilaille keräyksestä ja jaa päivätyökeräyslomake ja infokirje kotiin ja työnantajalle vietäväksi.
  3. Työnantaja maksaa päivätyökeräysmaksun ohjeen mukaan 4H-liiton tilille tai antaa summan käteisenä opettajalle toimitettavaksi, jolloin koulu tilittää päivätyöpalkat.
  4. Oppilaat palauttavat päivätyökeräyslomakkeen (ja käteisellä maksetut summat) opettajalle.
  5. Lähetämme koululle diplomin kiitokseksi konkreettisesta teosta, jonka avulla nuoret saavat kesätöitä ja kasvattavat metsiemme hiilinielua ja luonnon monimuotoisuutta.

Ilmoittaudu 4H:n päivätyökeräykseen

KK slash PP slash VVVV
Yhteyshenkilön nimi(Pakollinen)
Minulle saa lähettää sähköpostitse lisätietoja kouluille suunnatusta 4H-toiminnasta(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.