Äkräs (2016–2018)

Metsäpelit innostavat nuoret metsään.

Nuorten kiinnostuksen ja innostuksen herättäminen suomalaista luontoa ja metsää kohtaan vaatii teknologian ja pelillistämisen luomien mahdollisuuksien hyödyntämistä ja uusien ratkaisujen toteuttamista.

Nuorten kiinnostus ja osaaminen luonnosta ja metsästä ei ole itsestään selvyys. Pelillistämisellä ja metsäviestinnällä herätämme kiinnostuksen ja luomme edellytyksiä nuorten omille teoille suomalaisen luonnon ja metsän parissa nyt koulussa ja vapaa-ajalla ja tulevaisuudessa jatkokoulutuksessa ja työelämässä.

Äkräs-hanke on jatkoa aiemmille peliprojekteille ja avaa kokonaan uusia polkuja ja toteutuksia saavuttaakseen jalansijaa nuorten keskuudessa. Hanke rakentaa metsäpelit.fi-sivuston kaikille metsäisistä peleistä kiinnostuneille. Sivusto toimii alustana uusille erilaisista metsänkäyttömuodoista luotaville minipeleille ja jo tutummille Tuottava tuohi -sarjan peleille.

Hankkeen toteutuksessa ovat mukana Lapin ammattikorkeakoulu ja Suomen 4H-liitto. Lapin ammattikorkeakoulu vastaa hankkeen hallinnosta ja pelikokonaisuuden toteutuksesta. Suomen 4H-liitto vastaa hankkeen nuoriso- ja sidosryhmäviestinnästä toteuttamalla mm. yleisötilaisuuksia, metsäpelileirejä sekä käyttökoulutuksia ja testaustapahtumia. Hanke viestii aktiivisesti myös verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Äkräs-hanke toteutetaan Lapissa. Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta, ja hanke jatkuu 6/2018 asti.

Metsäpelit.fi kokoaa metsäaiheiset pelit yhteen

Äkräs-hanke lisää nuorten tietoa suomalaisesta metsäalasta ja metsäalan yrittäjyydestä hyödyntämällä teknologiaa ja pelillistämistä.

Äkräs on sadon haltija. Äkräs kokoaakin kasvaneen metsäpelisadon yhteen Metsäpelit.fi suojaan. Metsäpelit.fi-tarjoaa laajan valikoiman erilaisia metsäaiheisia pelejä ja toimivan alustan pelien sujuvaan pelaamiseen. Osa peleistä on tuttuja mm. Tuottava tuohi, Mottimestari, Marjankeruu ja Puunkaato-pelit, osa uusia toteutuksia kattavan vihreän biotalouden ja suomalaisen metsän tarjoamista teemoista.

Nyt pelejä pelaamaan! metsäpelit.fi

 

Tallenna

Hankkeen blogikirjoitukset

Metsäpelit matkustaa Helsinkiin

Hypättiin torstaina 9.11. Rovaniemeltä lentokoneeseen työkavereiden kanssa ja suunnattiin kohti Helsinkiä ja Messukeskusta, missä meitä odotteli jo innokkaana Metsähallituksen tiedekeskus Pilkkeen väki. Yhdessä Pilkkeen kanssa 4H-liitto pisti pystyyn Metsämessujen ajaksi…

Puu kaatuu Pellon Korjuussa

Olimme viikonloppuna ilostuttamassa Pellolaisia lapsia, nuoria ja aikuisia Pellon Korjuu-maaseutunäyttelyssä Metsäpelien kanssa. Meillä oli matkassa Vive-versio Puunkaatopelistä, joka sai aivan jäätävän suuren suosion. Molemmilla peliopastajalla nimittäin lähti ääni ensimmäisenä päivänä,…

Rakenna oma metsätila Tuottava Tuohi pelissä

www.metsapelit.fi sivustolle on ladattu uusivanha peli, Tuottava Tuohi. Tuottava Tuohi on strategiapeli, jossa hallinnoidaan omaa metsätilaa. Pelissä voi muun muassa ostaa metsää, rakentaa retkeilyalueita, kerätä luonnontuotteita ja kaataa puita. Peli…

Suomen suurin ulkona oppimisen tapahtuma törmäytti kasvattajat

Ympäristökasvatus, seikkailukasvatus, luontokasvatus, metsäkasvatus. Meitä kaikkia yhdistää intohimo innostaa lapset ja nuoret ulos luontoon. Tapa jolla toimimme, parhaat käytäntömme ja kohtaamisemme nuorten kanssa ovat erilaisia. Toimintamme arvopohja on keskeisin työkalumme.

Lue lisää…

Metsäpelileireillä tapahtuu!

Sodankylän metsäpelileiri

Ensimmäisellä metsäpelileirillä pelattiin sisällä ja ulkona, kokeiltiin makey makey -peliohjaimia, geokätköiltiin sekä käytiin linturetkellä.

Lue lisää…

Havina – biotalousoppimista pelaamalla

  Metsäpelit.fi sivustolla juuri julkaistu Suomen Metsäyhdistyksen tuottama Havina – biotalousoppimateriaali on salakavalasti opiskelua ja pelaamista yhtä aikaa. Havina-peli on suunniteltu opetuksen yhteyteen uutta opetussuunnitelmaa silmällä pitäen, mutta sen pelaamisesta…