Metsäinen innostaa (2018-2019)

Metsäinen innostaa -hankkeella innostetaan metsänomistajia sekä lapsia ja nuoria astumaan älylaitteita ja digitalisaatiota hyödyntäen yhä syvemmälle Suomen metsiin ja metsätalouteen.

Hankkeessa jatketaan metsäisen digitalisaation eteenpäin viemistä Lapissa, Mobiilisti metsään -hankkeessa tehdyn työn pohjalta. Metsäinen innostaa yhteistyöhankkeessa Suomen metsäkeskus vastaa hankkeen hallinnoinnista, Metsäinen –mobiilisovelluksen kehittämistyöstä ja metsänomistajille suunnatuista toimenpiteistä. Lapin ammattikorkeakoulu vastaa teknologisesta kehittämistyöstä ja Suomen 4H-liitto puolestaan lapsille ja nuorille suunnatuista toimenpiteistä.

4H:n toimenpiteet

Suomen 4H-liiton toimesta hankkeessa konseptoidaan 7-12-vuotiaille suunnattu Minä hoksaan luonnosta –innovaatiokerho, jonka kautta lapset innostuvat luonnosta ja luonnon potentiaalista uusien ideoiden lähteenä. Innovaatiokerhojen avulla luodaan lapsille luovuutta, rohkeutta ja kykyä tarttua omiin ideoihin. Kerhomateriaaleihin sidotaan nykyajan teknologiaa uusilla ja innostavilla tavoilla.

Lisäksi hankkeessa kehitetään lapsille ja nuorille suunnattu ”Millainen metsänkäyttäjä olet” –visa, jonka avulla nuoret saadaan kiinnostumaan metsänkäytöstä hauskalla tavalla. Visan vastausten tuloksena pelaaja saa selville oman metsänkäyttäjä –profiilin, joka on yhdistelmä leikkimielisyyttä ja faktaa metsänkäytöstä. Visaa hyödynnetään mm. koulujen metsäteemapäivissä, metsä- ja luontoalan toimijoiden yleisötapahtumissa sekä metsäalan työ- ja yrittäjyysmahdollisuuksista nuorille viestittäessä. 4H on mukana myös sovellukseen luotavien uusien mobiililuontopolkujen tuottamisessa.

Seuraa Metsäreportteria @metsareportteri

Metsäreportteri osallistuu hankkeen tapahtumiin ja viestii mielenkiintoisimmat, erityisesti nuoria kiinnostavat jutut. Metsäreportteria voi seurata Instagramissa, Twitterissä ja 4HSuomen YouTube kanavalla.

Hanke saa rahoituksen Lapin ELY-keskukselta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020.

 

Lisätietoja
Anne Annala
Hankevastaava
p. 040 7014 778
anne.annala(a)4h.fi
Sampo Juhajoki
Metsäasiantuntija
p. 050 320 9635
sampo.juhajoki(a)4h.fi

Hankkeen blogikirjoitukset

Aurinkoinen Sahanperän Savotta tarjosi tekemistä kaikenikäisille 

Aurinkoinen Sahanperän Savotta tarjosi tekemistä kaikenikäisille 

Lue lisää…

Metsä tulee torille Kemissä!

Metsä tulee torille- tapahtumia on vietetty pitkin elo- ja syyskuuta ympäri Suomen. Pääsin vierailemaan Kemin toritapahtumaan ja olipa muuten kivaa! Kemin tapahtuman järjestelyistä vastasivat yhdessä Metsäkeskus ja Tervolan, Simon ja…

Hankkeessa mukana