Iloista toimintaa, parhaita kavereita ja yhdessä viihtymistä. 4H-kerho on sinun juttusi, jos haluat tehdä ja kokeilla uusia asioita. Kerhossa ollaan kavereiden kanssa ja vaikkapa keppikrossaillaan, kokataan, pelataan ja retkeillään.

Kerhoon voit tulla turvallisin mielin, sillä ohjaajanasi toimii koulutettu vapaaehtoinen kerhonohjaaja. Hänen kanssaan te kerholaiset saatte yhdessä suunnitella kerhokauden ohjelman. Näin kaikkien ehdotukset tulevat kuulluiksi. Ovi kerhoon aukeaa, kun täytät 6 vuotta.

Tekemällä oppii parhaiten

Erilaisia 4H-kerhoja on noin 2 700. Niitä järjestävät 4H-yhdistykset kautta Suomen liki 300 kunnassa. Kerhot kokoontuvat säännöllisesti yhden tai kahden viikon välein. Yksi kerhokerta kestää noin kaksi tuntia.

Kerhoissa on sellainen toimintatapa, että jokainen saa tehdä itse. Tottahan on, että Tekemällä Oppii Parhaiten. Monissa 4H-kerhoissa tehdäänkin TOP-tehtäviä, joiden ideana on juuri tuo edellä kerrottu. Tehtäviä on monelta aihealueelta, ja niitä on satoja.

4H on antanut minulle tietoja ja taitoja ja eväitä tulevaisuuteen. 🙂 En varmaan vieläkään osaisi tehdä pullia, ellei niitä olisi niin monesti 4H-kerhossa tehty.

4H-kerhoja on myös nuorille

Suurin osa 4H-kerhoista on suunnattu lapsille, mutta kerho sopii hyvin harrastukseksi myös nuorille. Senhän voi perustaa yhteisen mielenkiinnon kohteen ympärille, oli sitten minkä ikäinen tahansa. Miltä kuulostavat esimerkiksi Mangakerho, Moottorikerho tai Leffakerho?

Kerhomahdollisuuksien kirjo on monipuolisuudessaan upea. Ja mikäpä on sen kivempaa kuin yhdessä harrastaminen samasta asiasta kiinnostuneiden kavereiden kanssa.

4H-kerhoon pääsemiseksi tai sen perustamiseksi sinun ei tarvitse muuta kuin ottaa yhteyttä lähimpään 4H-yhdistykseen.

Kerhot ja teemakerhot

kokoontuvat viikon tai kahden välein. Yksi kerhokerta kestää noin kaksi tuntia. Kerhoja on alakoulu- ja yläkouluikäisille. Kerhoissa toimintamenetelmänä on Tekemällä oppiminen.
Lue lisää