Samasta asiasta innostuneet kokoontuvat teemakerhoissa yhteen. Safkasankarit, metsäsalapoliisit, Me mediassa… Niissä keskitytään aina yhteen aiheeseen.

Teemakerhoja on sekä alakoulu- että yläkouluikäisille. Ne kokoontuvat vähintään kuusi kertaa, ja jokaiselle parituntiselle kerhokerralle on tehty esimerkkiohjelma. Teemakerhon ohjaajalla on aina hyvä tuntemus ja osaaminen kerhonsa aiheesta.

Kerhossa on tosi kivaa! Tykkään rakentaa majoja, poimia marjoja ja tunnistaa eläimiä. On mukavaa, kun on paljon porukkaa ja voi juosta metsässä.

Salapoliisit tutkivat metsää

Teemakerhoja on useasta eri aihepiiristä, kuten luonto, lemmikit ja media. Esimerkiksi alakouluikäisille tarkoitetussa Metsäsalapoliisikerhossa tutkitaan ja havainnoidaan metsää ja sen anteja. Kuuden kerhokerran aikana tutustutaan muun muassa metsän eläimiin, puihin sekä jokamiehenoikeuksiin: Miten kasvi hengittää? Miltä katajanmarja maistuu? Kuka piilottaa sieniä talven varoiksi? Etsivät ratkovat metsän kätkemiä arvoituksia kaikilla aisteillaan.

Sinulle mieluinen teemakerho

Haluatko sinä lumoutua luonnosta tai vaikkapa huomata hoksaavasi? Jos teemakerhoon osallistuminen kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä lähimpään 4H-yhdistykseen.

Teemakerhoille etsitään myös vapaaehtoisia ohjaajia. Voisitko esimerkiksi sinä, metsäosaaja, ryhtyä 4H-teemakerhon ohjaajaksi? Valmiiden oppaiden avulla teemakerhon ohjaaminen on helppoa myös uusille toimintaan mukaan tuleville.

Minä haluan tarjota lapsille luontoelämyksiä. Metsäalan yrittäjänä koen tärkeäksi lasten ja nuorten kasvattamisen metsäasioihin.