4H täyttää 2018 mahtavat 90 vuotta. Juhlavuoden vauhdittamana käynnistyi Safkasankarit-yrityskerho. Suuri seikkailu voi alkaa!

Safkasankarit-yrityskerhossa opitaan tuotteiden ideointia, valmistusta, kehittämistä, hinnoittelua sekä markkinointia ja tuotteiden myyntiä. Safkasankarit-yrityskerho on osa 4H-yhdistysten toteuttamaa, tekemällä  oppimiseen ja yritteliäisyyteen kannustavaa kerhotoimintaa. Lähde sinäkin kulkemaan polkua, joka voi kuljettaa sinut Safkasankarit-yrityskerhon kautta jopa ruoka-alan 4H-yrittäjäksi.

Safkasankarit-yrityskerhossa leivotaan, kokataan ja kannustetaan yritteliäisyyteen

Safkasankarit on kerho, jonka herkullisena aiheena on ruoka. 4H:n juhlavuotena lapset suunnittelivat ja leipovat 4H-juhlaleivoksen ja järjestävät paikallisia leivosjuhlia ja myyvät leivoksia ihan oikeille asiakkaille.

Safkasankarit-yrityskerhossa tutustut yrittäjyyteen ja opit itse tekemällä, tutkimalla ja kokeilemalla. Tuotteiden myynnin järjestäminen tarjoaa kiehtovia mysteerejä ratkaistavaksi. Kerhon runko muodostuu vuoittain vaihtavasta teemasta, mutta osallistujat saavat itse vaikuttaa siihen, mitä kerhossa tehdään. Lue lisää vuoden 2018 teemasta

Vuoden 2019 teemana on kestävä kokkaus

Safkasankarit ei siis ole yhden kauden kerhoformaatti, vaan jatkaa lasten kasvattamista yritteliäisyyteen ruokateemoilla myös tulevina vuosina. Vuonna 2019 teemana on kestävä kehitys keittiössä. Teemaakerhoon liittyvä Ohjaajan aineisto julkaistaan joulukuussa 2018.

Safkasankarit Ohjaajan oppaassa on vinkkejä ja tehtäviä yhdeksälle kerhokerralle:

  1. Sesongin mukaista sapuskaa
  2. Luomu ja ympäristöystävällinen ruoan tuotanto
  3. Ruokaa läheltä ja kaukaa
  4. Itse kasvatettua ja kerättyä
  5. Ruokakulttuuri ja terveelliset ruokailutavat
  6. Kokataan tähteistä
  7. Kasvisruoka
  8. Vesi keittiössä
  9. Jätteiden vähentäminen ja kierrätys
  10. Yritysideatehtävä hävikkiteemalla

4H-yhdistykset järjestävät  Safkasankarit-yrityskerhoja. Kysy, mahdutko sinäkin mukaan herkulliselle matkalle. Lisätietoja saat oman paikkakuntasi 4H-yhdistyksestä.