TOP-tehtäväsivusto uudistuu loppusyksyllä 2018. Uudistuksen jälkeen sivustolle voivat rekisteröityä kerhonohjaajat, aikuisohjaajat ja 4H-yhdistysten toimihenkilöt. Kerholaiset eivät voi uudistuksen jälkeen rekisteröityä sivustolle, mutta he voivat vapaasti katsella ja tulostaa TOP-tehtäviä sekä katsella oman ryhmänsä sivulla kerhon toimintasuunnitelmaa.

Inspiroidu TOP-tehtävistä ja sinulla on lähes tuhannen askarteluohjeen, reseptin, luontovinkin ja muun tehtävän kokoelma aina kättesi ulottuvilla. TOP-tehtävät sopivat erittäin hyvin kerhomateriaaliksi, koska aiheet tukevat 4H:n yrittäjyyskasvatusta ja 4H-toiminnan arvoja..  Lähes 1000 tehtävää jakautuvat helpompaan A-tasoon ja vaativampaan B-tasoon.  Tehtävät ovat sivustolla vapaasti haettavissa, luettavissa ja tulostettavissa ilman rekisteröitymistä.

Opitaan itse tekemällä

TOP tulee sanoista, tekemällä oppii parhaiten. Luontoon, ruokaan ja käden taitoihin liittyvät TOP-tehtävät tarjoavat kerholaisille mahdollisuuden oppia itse tekemällä ja saada oivalluksia elämästä ja yritteliäisyydestä.

Kerhonohjaajan oma 4H-tili

Ihan ensimmäiseksi sinun on rekisteröidyttävä tehtäväpankkiin. Se on helppoa! Mene osoitteeseen www.toptehtavat.fi. Aloita lukemalla sivuston käyttöehdot, jotka löytyvät alareunasta. Paina sitten etusivulla Rekisteröidy. Rekisteröitymistä varten tarvitset sähköpostiosoitteen. Sivustolle voivat rekisteröityä kerhonohjaajat, aikuisohjaajat ja 4H-yhdistysten toimihenkilöt. Kerholaiset eivät voi uudistuksen jälkeen rekisteröityä sivustolle, mutta he voivat vapaasti katsella ja tulostaa TOP-tehtäviä sekä katsella oman ryhmänsä sivulla kerhon toimintasuunnitelmaa.

Oman profiilin päivittäminen

Kun olet rekisteröitynyt, käy vielä muokkaamassa omaa tiliäsi. Paina vasemman yläkulman ihmishahmon näköistä ikonia. Oma tilisi avautuu. Paina Muokkaa omaa 4H-tiliäsi. Päivitä haluamasi tiedot omaan profiiliisi.

Liity ryhmään 4H-kerhonohjaajat

Kerhonohjaajille on sivustolle ihan oma suljettu ryhmä. Ryhmän löydät ryhmäsivulta nimellä 4H-kerhonohjaajat. Liity mukaan!

Kerhoryhmän perustaminen

Kerhonohjaajat voivat perustaa omalle kerholleen ryhmän, jonka kautta kerholaiset voivat katsella kerhonohjaajan laatimaa toimintasuunnitelmaa. Pyydä kerhollesi oma ryhmää, ryhmät-sivulta. Kerro sähköpostissa, mikä on kerhosi nimi ja missä se järjestetään. Saat ilmoituksen, kun ryhmä on perustettu. Käy päivittämässä ryhmäsivu. Lisää sinne jokin kerhoonne liittyvä kuva ja esittelyteksti ja päivitä asetukset kohdasta Muokkaa ryhmää. Ryhmän nimestä on tunnistettava selkeästi paikkakunta ja mistä kerhosta on kyse.

Tee toimintasuunnitelma kerhollesi

TOP-tehtäväsivusto on apuna myös kerhosi viestinnässä. Ohjaajana pääset tekemään toimintasuunnitelman kerhollesi ja kerholaiset vanhempineen pääsevät tsekkaamaan mitä paikallisessa kerhossa tapahtuu. Voit myös lähettää toimintasuunnitelman suoraan sivustolta omaan 4H-yhdistykseesi.

Suunnittele uusi TOP-tehtävä

Tehtävien aarrearkku on auki, ja toivomme, että kerhonohjaajana rikastutat sen sisältöä ideoillasi. Suunnittele siis TOP-tehtävä ja lisää se sivustolle

 

TOP-tehtäväsivustolla on jo lähes 40 000 käyttäjää. TOP-tehtäväsivusto toimii osoitteessa www.toptehtavat.fi.