Omien ideoiden toteuttamista. Luovaa käsillä tekemistä, inspiraatiota ja uusia ajatuksia. Osallistu sinäkin TOP-kilpailuun!  TOP tulee sanoista Tekemällä Oppii Parhaiten.

Lasten ja nuorten TOP-kilpailut ammentavat aiheensa 4H:n luonnon- ja maanläheisistä teemoista ja esimerkiksi  viestinnästä, yrittäjyydestä ja kädentaidoista. 4H:n juhlavuonna  2018  on  vuorossa lasten ja nuorten valtakunnallinen käsityökilpailu: Mitä keppihevoset syövät?

Kädentaitojen oppiminen on tärkeä osa 4H:n kerhotoimintaa. Eri puolilla Suomea toimii 2 700 4H-kerhoa, jotka kokoontuivat vuonna 2017 lähes 43 000 kertaa. Näistä kokoontumiskerroista käsityöaiheisia oli yli 9 000 ja niihin osallistui 80 800 lasta. Kädentaidot ovatkin vuodesta toiseen yksi suosituimmista aiheista 4H-kerhoissa.

Mitä keppihevoset syövät?

Kilpailutehtävänä on tehdä käsityö, joka on keppihevosten ruokaa. Kilpailutyön saa valmistaa erilaisilla tekniikoilla, se voi olla esimerkiksi virkattu, neulottu, ommeltu, huovutettu, puusta veistetty tai vaikka rautalangasta väännetty.

4H:n toptehtavat.fi-sivustolla on julkaistu viriketehtäviä, joiden avulla saat inspiraatiota oman kilpailutyösi tekemiseen. Mitä keppihevoset syövät -teemasta löydät muun muassa ohjeen keppihevosen koulutusherkun valmistamiseen.

Kilpailuaika

15.8. – 15.10. 2018

Kaikille avoimen kilpailun sarjat

Sarja 1. 6 – 12 vuotta (ikä kilpailuaikana)

Sarja 2. 13 – 17 vuotta (ikä kilpailuaikana)

Palkinnot

Molempien sarjojen kolme parasta palkitaan Novitan tuotelahjakorteilla (100 €, 150 €, 250 €). Palkinnot jaetaan Tampereella Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa E-hallin ohjelmalavalla perjantaina 16.11.2018. Palkittavat nuoret huoltajineen saavat pääsylipun messuille, matkat ovat omakustanteiset. Tuomaristo koostuu Suomen 4H-liiton, Tampereen Messujen ja Novitan edustajista sekä keppihevosharrastajista.

Kilpailutöiden näyttely

Molemmista sarjoista valitaan 10 kilpailutyötä, jotka pääsevät esille Tampereelle Suomen Kädentaidot -messuille 16.–18.11.2018.

Näin osallistut

  1. Tutustu TOP-tehtäväsivuston inspiraatiomateriaaliin, Mitä keppihevoset syövät?
  2. Kilpailuun osallistutaan valmistamalla käsityönä keppihevosten ruokaa. Valmista kilpailutyö haluamallasi tavalla.
  3. Ota kilpailutyöstäsi valokuva ja jos mahdollista, pyydä esimerkiksi ohjaajaa lisäämään se toptehtavat.fi-sivustolle tai Instagramiin. Merkitse kuviin tunnisteet #mitäkeppihevosetsyövät, #keppihevonen #4HSuomi #Kädentaidot ja #novitaknits.
  4. Lähetä kilpailutyö ja siihen liittyvä työohje 15.10. 2018 mennessä postitse osoitteeseen: Suomen 4H-liitto/Virpi Skippari, Karjalankatu 2 A, 00520 Helsinki. Liitä mukaan paperi, johon olet kirjoittanut nimesi, ikäsi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.
  5. Jos haluat kilpailuun lähettämäsi työn takaisin, laita lähetyksesi mukaan palautuskuori postimerkillä ja palautusosoitteella varustettuna. Työt palautetaan 18.11.2018 jälkeen. Ilman palautuskuorta lähetettyjä kilpailutöitä ei palauteta.

Mitä keppihevoset syövät -kilpailussa 4H:n yhteistyökumppanina ovat Tampereen Messut Oy / Suomen Kädentaidot -messut ja Novita.

Inspiraatiotehtäviä keppihevosten ruokintaan löydät osoitteesta www.toptehtavat.fi.

Kilpailuesite: mitä_keppihevoset_syövät

Lisätietoja kilpailusta: virpi.skippari(a)4h.fi

Aikaisempia TOP-kilpailuja

Vuonna 2017 TOP-kilpailun aiheena oli poikkeuksellisesti yhteisöllinen Suomi 100 -juhla Safkasynttärit. Vuonna 2016 oli aiheena Wanted: Metsäduuni ja  vuonna 2015 toteutettiin Garderobi- ja Bongaa puulaji -kilpailut. Bongaa puulaji –kilpailu toteutettiin Metsämiesten säätiön tuella. Garderobi-kilpailu toteutettiin yhteistyössä Marttojen, Globe Hopen ja Pfaffin kanssa.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Garderobi innosti tuunaamaan vanhasta uutta

Lue lisää