Global 4H Day on päivä, jota vietetään vuosittain 1. marraskuuta. Tänä Maailman 4H-päivänä 4H:laiset eri puolilla maailmaa juhlivat 4H-toimintaa.

Maailmassa on yli 80 4H-järjestöä kaikissa eri maanosissa. Uusimpia jäseniä 4H:n maailmanlaajuisessa yhteisössä ovat Nigeria, Nepal, Vietnam, Paraguay ja Kiina.

Miksi Maailman 4H-päivää vietetään?

4H:lla on lähes 10 miljoonaa jäsentä maailmassa. Ensimmäisen Maailmanlaajuisen 4H-verkoston tapaamisessa Koreassa vuonna 2014  4H-järjestöt yhdessä julistivat 1.11. maailmanlaajuiseksi 4H-päiväksi. Päivän  tavoitteena on saada meidät pysähtymän ja pohtimaan, miten paljon 4H:n käytännönläheiset ja positiiviset menetelmät ovat vaikuttaneet minuun, perheeseeni, ystäviini, ympäristööni, omaan kylääni, koko elämääni.

4H-väki ei juurikaan pidä itsestään meteliä, yleensä keskitymme tekemään asioita ”Learning By Doing” -mottomme mukaisesti. 1.11. on päivä, jolloin on syytä lähteä ulos ja hehkuttaa 4H:ta. Näin tehdään eri puolilla maailmaa. Juhlitaan järjestöä, jolla on erittäin tärkeä rooli miljoonien lasten ja nuorten kehityksessä. Kerrotaan Suomelle ja koko maailmalle meistä!

Tiesitkö, että USA:ssa tehdyn tutkimuksen mukaan 4H-nuorella on kehittyneet sosiaaliset taidot ja keskivertoa paremmat eväät menestyä koulussa ja työnsaannissa. Tähän vaikuttaa muun muassa 4H:n monipuolinen lähestymistapa oppimiseen.

Marraskuun ensimmäisenä päivänä toivomme 4H:n ystäviltä aiheeseen liittyviä twiittejä, Instagram-kuvia ja Facebook-päivityksiä. Hashtageina ainakin #4HSuomi ja #Global4HDay.

Global 4H Day on mainio päivä antautua vaikkapa muistelemaan omaa 4H-taivaltaan ja julkaista jotain siihen liittyvää sosiaalisessa mediassa.

Osallistu sinäkin juhlaan!

Tallenna

Tallenna

Tallenna