Hyvää Maailman 4H-päivää 2017!
Global 4H Day on päivä, jota vietetään vuosittain 1. marraskuuta. Tänä Maailman 4H-päivänä 4H:laiset eri puolilla maailmaa juhlivat 4H-toimintaa.

Maailmassa on yli 80 4H-järjestöä kaikissa eri maanosissa. Uusimpia jäseniä 4H:n maailmanlaajuisessa yhteisössä ovat Nigeria, Nepal, Vietnam, Paraguay ja Kiina.

Miksi Maailman 4H-päivää vietetään?

4H:lla on lähes 10 miljoonaa jäsentä maailmassa. Ensimmäisen Maailmanlaajuisen 4H-verkoston tapaamisessa Koreassa vuonna 2014  4H-järjestöt yhdessä julistivat 1.11. maailmanlaajuiseksi 4H-päiväksi. Päivän  tavoitteena on saada meidät pysähtymän ja pohtimaan, miten paljon 4H:n käytännönläheiset ja positiiviset menetelmät ovat vaikuttaneet minuun, perheeseeni, ystäviini, ympäristööni, omaan kylääni, koko elämääni.

4H-väki ei juurikaan pidä itsestään meteliä, yleensä keskitymme tekemään asioita ”Learning By Doing” -mottomme mukaisesti. 1.11. on päivä, jolloin on syytä lähteä ulos ja hehkuttaa 4H:ta. Näin tehdään eri puolilla maailmaa. Juhlitaan järjestöä, jolla on erittäin tärkeä rooli miljoonien lasten ja nuorten kehityksessä. Kerrotaan Suomelle ja koko maailmalle meistä!

Tiesitkö, että USA:ssa tehdyn tutkimuksen mukaan 4H-nuorella on kehittyneet sosiaaliset taidot ja keskivertoa paremmat eväät menestyä koulussa ja työnsaannissa. Tähän vaikuttaa muun muassa 4H:n monipuolinen lähestymistapa oppimiseen. ”Learning By Doing ” on mottomme kaikkialla maailmassa.

Ideapaketti 4H-kerhoihin

Maailman 4H-päivää toivomme vietettävän jokaisessa 4H-kerhossa oheisen Ideapaketin (sivun alalaidassa) vinkeillä tai omin ideoin. Samalla voidaan keskustella siitä miten 4H -toiminta ehkä eroaa eri puolilla maailmaa ja mitä yhteistä toiminnassa on. 4H-vaihdossa olleet nuoret voivat tulla myös kerhoon kertomaan omista kokemuksistaan vaikkapa USA:ssa, Jamaikalla tai Koreassa. Kutsukaa heitä esittelemään 4H-toimintaa kerhoonne.

Olemme koonneet ideapaketin, jossa on 4H:n kansainväliseen tunnukseen Head, Hands, Heart ja Health liittyviä toimintaideoita. Siitä voi poimia omaan kerhoon sopivimman tekemisen. Aineisto intrassa KV-materiaaleja osiossa.

Kerhot ja 4H-yhdistykset voivat myös järjestää yhteistä tekemistä koko perheelle tai esimerkiksi tapahtuman, jolla kerrotaan ja tuodaan esille 4H:n myönteisiä arvoja: tekemällä oppimista, kasvua aktiiviseksi yhteisön jäseneksi, nuoren rohkeutta esiintyä, omien vahvuuksien löytämistä, yritteliäisyyttä.

Tavoitteenamme on saada mahdollisimman paljon  ”vihreää” väkeä liikkeelle 1.11.

Haaste juuri sinulle – Pukeudu vihreään, käytä vihreää asustetta

Haastamme Global 4H Dayn viettoon mukaan kaikki 4H:ta muodossa tai toisessa joskus harrastaneet ja harrastavat, 4H:laisten vanhemmat, 4H-toimihenkilöt, 4H-työn kanssa tekemisissä olevat sekä jokaisen 4H-toimintaa arvostavan.

Marraskuun ensimmäisenä päivänä toivomme 4H:n ystäviltä aiheeseen liittyviä twiittejä, Instagram-kuvia ja Facebook-päivityksiä. Hashtageina ainakin #4HSuomi ja #Global4HDay. Postaukseen voi lisätä myös jonkin positiivisen viestin, kuten 4H Grows here, 4H: Leaders grow here, 4H: Learn To Do By Doing tai muuta vastaavaa.

Global 4H Day on mainio päivä antautua vaikkapa muistelemaan omaa 4H-taivaltaan ja julkaista jotain siihen liittyvää sosiaalisessa mediassa.

Osallistu sinäkin juhlaan!

DSC_3745

Kannattaa tutustua Maailmanlaajuisen verkoston nettisivustoon 4H Learns.

http://www.4-H-learns.org

 

www.global-4-h-network.com

Tallenna

Tallenna

Tallenna