Haikailetko maailmalle? 4H:ssa lennähdät matkaan helposti, edullisesti ja turvallisesti. Eripituisia vaihtoja (min. 2 viikkoa ja max. 3 kuukautta) järjestetään mm. Euroopan maihin, USA:han, Kanadaan, Etelä-Koreaan ja Taiwaniin.

Alaikärajat vaihtoihin ovat 16 – 18 vuotta riippuen matkan pituudesta ja kohdemaasta. Suurin osa vaihto-ohjelmista starttaa kesäkuukausina. Ennen vaihtoon lähtöä kaikille vaihtareille järjestetään valmennus Suomessa (26.-28.4.2019), joten ilman kunnon infopakettia ei matkaan tarvitse lähteä. Valmennuksessa kerrotaan myös opintopisteytetystä todistuksesta, jonka voit saada vaihtoon osallistumisesta.

Kohdemaassa asut isäntäperheessä, jossa pääset mukaan aitoon, kansainväliseen perhe-elämään. Saat upeita kokemuksia perheen matkassa, tutustut uusiin ihmisiin ja pääset treenaamaan kielitaitoasi. Vaihtoon lähteviltä edellytetään valmiutta esitellä Suomea, iloisuutta ja innostusta.

 

Miten ja mitä maksaa?

4H-vaihdot on tarkoitettu 4H:n jäsenille. 4H-vaihdoissa maksat itse matkakulut kohdemaahan ja takaisin, matkalle tarvittavat vakuutukset ja mahdolliset rokotukset sekä henkilökohtaiset kulut, kuten vaikkapa ostokset. Suomen 4H-liitto ei peri maksuja vaihto-ohjelmiin liittyen, vaihto-ohjelma on yksi jäseneduista. Kohdemaassa majoitus-, ruokailu- ja matkakuluista huolehtii paikallinen järjestö yhdessä isäntäperheiden kanssa. 16-18-vuotiaiden vaihdossa kohdemaan organisaatiolle maksetaan ohjelmamaksu, joka kattaa myös lennot.

 

Tiedot vuoden 2019 vaihtomaista tulevat näille sivuille lokakuun aikana.

Vaihtoihin haetaan tälle sivulle tulevalla sähköisellä lomakkeella. Hakuaika on marraskuu 2018. Valinnat tehdään joulukuussa, ja vahvistus lähdöstä tulee tehdä tammikuun 2019 puoliväliin mennessä.

 

Lisätietoja:

Johanna Pölkki
johanna.polkki(at)4h.fi
p. 044 783 0304.