Miltä kuulostaa parin viikon kansainvälinen meininki tavallisen arjen tiimellyksessä? Ruoanlaittoa ja lautapelejä englanniksi? Yes please!

Vaihto-ohjelma on peruttu kesältä 2022 koronavirustilanteen aiheuttaman epävarmuuden vuoksi.

Vaihtoperheenä toimiminen on mukava ja mutkaton, koko perheen yhteinen juttu tutustua muiden maiden kulttuureihin. Se on myös upea mahdollisuus päästä treenaamaan kielitaitoa Suomessa!

Suomeen tulevat vaihtarit ovat sosiaalisia, rohkeita ja iloisia tyyppejä, jotka odottavat vierailultaan tavallista, suomalaista arkea. Useimmiten parhaiksi muistoiksi vaihtarit kertovatkin perheen yhteiset hetket, kuten kokkailun ja retket luontoon. Myös suomalainen sauna on monelle ulkomaalaiselle ikimuistoinen elämys.

Perhe elää tuiki tavallista arkea vaihtarin vierailun ajan, joten mitään erityisjärjestelyitä ei tarvita. Tärkeintä on, että perheenne on kiinnostunut vieraista kulttuureista ja osaa jonkin verran puhua englantia.

Eroaminen vierailun päättyessä oli kova paikka. Kyyneleet valuivat puolin ja toisin…

Miten ja milloin?

Vaihtarit asuvat Suomessa oleskelunsa aikana yleensä muutamassa eri vaihtoperheessä noin kolmen viikon jaksoissa kesäkuukausina. Tänä aikana esittelette vaihtarille suomalaista kulttuuria juuri teille sopivalla tavalla. Olisiko se vaikkapa mökkireissu, mansikan poimintaa tai kortin peluuta auringon alla? Vaihtarille ihan tavallisetkin asiat ovat uutta ja eksoottista!

Tämä uskomattoman helppo ja kiva tapa tutustua vieraisiin kulttuureihin rikastuttaa perheenne arkea tavalla, jota ette unohda koskaan. Kuin huomaamatta myös englannin kieli soljuu paremmin kuin koskaan aikaisemmin!

Lue täältä vaihtareiden tarinoita: linkki tarinat -sivulle

 

Lisätietoja: Johanna Pölkki, johanna.polkki(at)4h.fi, 044 783 0304.

 

Haku vaihtoperheeksi

Suomeen saapuu vaihtareita Etelä-Koreasta, Itävallasta, Kanadasta, Pohjois-Irlannista, Saksasta, Skotlannista, Sloveniasta, Sveitsistä, Taiwanista, USA:sta ja Walesista. Vaihtarit on 18 – 25 -vuotiaita. Ensimmäiset vaihtarit saapuvat vaihtoperheisiin juhannukseksi, viimeiset poistuvat syyskuussa. HUOM! Koronavirustilanne voi  aiheuttaa muutoksia suunnitelmiin.

Vaihtoperheeksi haetaan täyttämällä alla oleva lomake maaliskuun loppuun mennessä. Mitä enemmän kerrotte perheestänne, sitä helpompi on löytää teidän elämänmenoonne sopiva vaihtari! Saat sähköpostiisi kopion hakemuksesta. Perhe saa tiedon vaihtarista huhti-toukokuun aikana.

Uusiksi vaihtoperheiksi toivotaan erityisesti maatiloja sekä perheitä, joissa on vaihtareiden ikäisiä lapsia. Nämä eivät tietenkään ole vaatimuksia, toivomme hakemuksia kaikenlaisilta perheiltä!

Hakulomake