Satosankarit on 4H-järjestön metsämarjojen ostoon ja välitykseen sekä nuorten työllistämiseen liittyvää toimintaa.

Satosankarit-brändin alla toimii noin 50 4H-yhdistysten ylläpitämää marja-asemaa ympäri Suomea sekä mustikan ja puolukan poimintaa varten perustettuja keruurinkejä. Marja-asemille työllistyy paikallisia, 18 vuotta täyttäneitä nuoria.

4H-järjestö on pyörittänyt metsämarjojen osto- ja välitystoimintaa jo useiden vuosien ajan, ja kesästä 2020 eteenpäin se keskittyy Satosankarit-toiminnan alle. Paikalliset 4H-yhdistykset toimivat marja-asemaa hoitavien nuorten työnantajina sekä järjestävät perehdytystä ja neuvontaa uusille metsämarjojen kerääjille.

4H kannustaa erityisesti nuoria lähtemään mukaan metsämarjojen keruurinkeihin, joita perustetaan samoille paikkakunnille kuin missä marja-asemia on. Metsämarjoja keräämällä ja myymällä niitä Satosankarit-marja-asemille ansaitset rahaa ja samalla tuet paikallista nuorisotyötä.

Satosankarit-toiminta vuoden 2020 osalta on päättynyt, lue yhteenvetouutinen vuodesta täällä. Satosankarit-toiminta jatkuu taas vuonna 2021. Toiminnassa mukana olevat metsämarjojen ostopisteet listataan tälle sivulle.

Satosankareihin liittyvää kuvamateriaalia löydät täältä: https://suomen4hliitto.kuvat.fi/kuvat/Satosankarit/.