Hävikkikahvila, metsäretki, kokkauskurssi, keppihevoskilpailu, viljelylaatikot, pajatoiminta, opintomatka… tai ihan mitä vain te haluatte! Älkää tyytykö valmiiseen, vaan toteuttakaa oma projektinne!

4H Itse tehty -raha on tukea 4H-nuorten omille projekteille. Sitä voivat hakea 13–28-vuotiaat nuoret vähintään kolmen hengen ryhmässä. Projekti voi saada tukea 200–500 euroa.

  • Itse tehty –rahaa myönnetään myös 4H-kerhoille, joissa hakijat voivat olla alle 13-vuotiaita. Kerhoon tulee kuulua vähintään 10 henkilöä, joista osa voi olla ohjaajia. Muilta osin rahan myöntämisen ehdot ovat samat.

Lue toteutuneista projekteista.

Itse tehty -raha on saanut tukea 4H-säätiön kautta Jenny ja Antti Wihurin rahastolta.

Millainen projekti?

Ideoita omaan projektiin voi ammentaa kaikesta 4H-toimintaan liittyvästä, kuten vaikka luonnosta, kansainvälisyydestä, yrittäjyydestä ja käsillä tekemisestä. Tärkeintä on, että projekti on nuorten itsensä ideoima ja toteuttama. Te osaatte kyllä! Aikuiset toimivat tarvittaessa rohkaisijoina ja tukijoina.

Aiemmin 4H Itse tehty -rahaa on myönnetty vaikkapa moottorikelkkailuvideon kuvaamiseen, pienoismallikerhojen yhteisnäyttelyyn, nuorten koiraharrastajien päivään, nuorisotilan tuunaamiseen ja moniin erilaisiin tapahtumiin ja tempauksiin. Hakea siis kannattaa, olipa idea projektiin mikä tahansa!

Kuinka haetaan?

Vuosittain järjestetään kaksi hakukierrosta: kevään haku 1.2.–31.3. ja syksyn haku 1.9.–31.10. Päätökset julkistetaan viimeistään kuukausi hakuajan päättymisen jälkeen. Yhdellä hakukierroksella jaossa on tukea keskimäärin kymmenelle nuorten projektille.

4H Itse tehty -rahaa haetaan täyttämällä lomake, joka on hakuaikana näkyvillä tämän tekstin alla.

Raportti projektin jälkeen!

Itse tehty -rahaa saaneiden projektien raportointi tapahtuu tarinan ja kuvien avulla. Ottakaa kuvia Itse tehty -projektin tapahtumista tai itsestänne projektia toteuttamassa.

Tarina ja kuva:

4H haluaa tietää, miten projektinne onnistui, joten kirjoittakaa siitä lyhyt, noin sivun mittainen vapaamuotoinen tarina. Tarinat pyritään julkaisemaan 4h.fi-sivustolla. Lue toteutuneista projekteista.

Lähettäkää tarina ja 2-4 kuvaa heti projektin päättymisen jälkeen osoitteeseen marika.sarha(at)4h.fi.

Ladatkaa lisäksi vähintään kolme kuvaa projektin tapahtumista ja itsestänne Instagramiin tunnisteilla #4HSuomi JA #4Hitsetehty.

Säännöt ja vinkit kuvien lisäämiseen:

  • Voitte laittaa niin monta kuvaa kuin haluatte.
  • Kuvan tulee olla hyvän maun mukainen ja se ei saa rikkoa kenenkään työ-, koti- tai muutakaan rauhaa.
  • Kuvaaminen ei saa häiritä projektia.
  • Kuvaajalla on tekijänoikeudet ottamaansa kuvaan
  • Suomen 4H-liitto saa julkaista kuvia Internet-, Facebook-, Instagram- ja Twitter-sivuillaan sekä printtituotteissaan
  • Kuvien lisäämisessä on noudatettava Instagramin sääntöjä
  • Instagram-tili jolta kuvat ladataan, tulee olla julkinen, jotta kaikki halukkaat näkevät kuvan. Kuvassa tulee olla merkinnät #4Hitsetehty ja #4HSuomi

 

 

Tallenna