Ei mitään tekemistä? Haluatko tutustua uusiin tyyppeihin tai tavata säännöllisesti vanhoja tuttuja? Klubitoiminta kerää 4H-porukan yhteen.

4H-klubit ovat nuorten vapaamuotoista yhdessäoloa. Toiminta on suunnattu nuorille 16 ikävuodesta ylöspäin.

Mitä klubissa tehdään?

Idea 4H-klubiin voi lähteä tutusta porukasta tai yhteisestä kiinnostuksen kohteesta. Klubilaisia voivat yhdistää vaikka kansainväliset leirikokemukset, kerhonohjaajana toimiminen, 4H-yrittäjyys tai halu vaikuttaa järjestötoiminnassa. Klubi voi syntyä myös esimerkiksi käsityö-, ruoanlaitto- tai luontoharrastuksen ympärille. Klubeissa tavataan kavereita ja tehdään jotain mielekästä yhdessä.

Myös esimerkiksi tapahtumien ja tempausten järjestäminen sekä erilaiset projektit, retket ja matkat kuuluvat 4H-klubitoimintaan. Omiin projekteihin kannattaa hakea 4H Itse tehty -rahaa.

Klubilaiset suunnittelevat ja toteuttavat toiminnan itse – se on juuri teidän näköistänne!

Inspiraatiota ja lisäsisältöä klubitoimintaan löytyy nuorten TOP-tehtävistä ja osuustoiminta- ja vaikuttajaklubien käyttöön suunnatuista valmentajan oppaista.

Mukaan klubitoimintaan

4H-klubeja toimii kymmeniä eri puolilla Suomea. Kysy lähimmästä 4H-yhdistyksestäsi, onko alueellasi klubitoimintaa. Lähde rohkeasti mukaan!

Voit myös koota yhteen porukan ja perustaa oman 4H-klubin! Paikallisesta 4H-yhdistyksestä voitte saada apua esimerkiksi sopivan tilan löytämiseen.