Pilotoimme STEK ry:n (Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus) kanssa lapsille ja nuorille sopivia oppimateriaaleja. Materiaalia muokataan 4H:n käyttöön sopivaksi, ja myöhemmin saamme hyvää aineistoa TOP-tehtäväpankkiin.

Pilottivaihtoehtoja on kaksi, ja yhdistys sitoutuu testaamaan ja raportoimaan niistä toisen 31.12.2021 mennessä. Pilottikorvaus maksetaan helmikuun alussa.

Pilotissa mukana oleva 4H-yhdistys osallistuu STEK ry:n järjestämään lyhyeen Teams-koulutukseen materiaaliin perehtymiseksi tai tutustuu koulutusmateriaaliin tallenteena. STEK lähettää 4H-yhdistykselle sovitut pilottimateriaalit maksutta. 4H-yhdistys järjestää kerhon, leirin tai tapahtuman, jossa materiaalia testataan. Materiaalia voi testata myös muun haluamansa ryhmän kanssa (esim. kouluyhteistyö, kerhonohjaajien koulutus). Yhdistys käyttää annettua materiaalia, mutta voi luonnollisesti muokata ja soveltaa sitä kerhokerralle sopivaksi. 4H-yhdistys raportoi toiminnasta ja materiaalin soveltuvuudesta kohderyhmälle. Samalla kerätään myös parannusehdotuksia tehtävien esittämiseen ja niiden käsittelyyn. Raportointi tapahtuu lomakkeella, joka löytyy tämän sivun lopusta.

Pilotti 1

Sähkölän tiedeseikkailussa sähkön tutkimista kuljettaa Sähkölän kaupunkiin liittyvä kehystarina. Päähenkilöinä ovat ihan tavalliset Eero ja Veera, jotka salaperäisen tiedemiehen kautta muuttuvat kaupunkia auttaviksi Elektronmaniksi ja Wattitytöksi. Helppoja tehtäviä, tarvikelaatikko, kirja, kortit, matto Sähkölän kaupungista. Pilotissa toteutetaan 4–5 teemaa/tarinaa tehtävineen kirjasta.

Kokonaiskorvaus 450€, Sähkölän tiedeseikkailujen tarvikepaketti on ilmainen ja lähetetään maksutta yhdistyksille. (1/yhdistys, tehtävät tehdään ryhmätyönä). Näitä paketteja on kaiken kaikkiaan kymmenelle yhdistykselle. Kuitenkin, jos materiaali on tavallinen taloustarvike, yhdistys kustantaa sen itse.(esim. kertakäyttömuki)

Pilotti 2.

Aurinkokennolla toimiva matkapuhelimen laturi tai muu yksittäinen tehtävä
Pilotissa valmistetaan aurinkokennolla toimiva matkapuhelimen laturi. Tehtävä soveltuu parhaiten yli 9-vuotiaille. Koulumaisissa olosuhteissa tehtävän tekeminen on kestänyt 45 minuuttia, mutta on oletettavaa, että kerhossa/tapahtumassa kesto on pidempi. Voi olla että tarvitaan esimerkiksi kaksi kerhokertaa.

Kokonaiskorvaus 130€, ohjeet ja materiaalit ovat ilmaisia ja toimitetaan maksutta yhdistyksille. Kuitenkin, jos materiaali on tavallinen taloustarvike, yhdistys kustantaa sen itse. (esim. kertakäyttömuki) Näitä paketteja on rajattu määrä, valitessasi tämän vaihtoehdon voit saada jonkun muun yksittäisen lyhytkestoisen tehtävän. Muussa tehtävässä valmistetaan myös esine, jonka kerholainen saa kotiin.

Raportoi toiminnasta 31.12.2021 mennessä täyttämällä oheinen lomake. Raportointi on edellytys pilotointituen maksamiselle, joka tapahtuu helmikuun alussa.

Tiedekerhopilotti Sähkölä raportointi

Raportointilomake yhdistyksille