Onko pääsi pyörällä työhakemuksista ja ansioluetteloista? Oletko solmussa työnhaussa? Jännittääkö ensimmäinen työpaikka?

Ajokortti työelämään (0,5 op) -kurssi on tarkoitettu juuri sinulle, yli 13-vuotias nuori.

Kurssilla opit nämä!

  • Miten tehdään työhakemus ja ansioluettelo?
  • Miten selviät työhaastattelusta?
  • Mitä ovat työelämän pelisäännöt?
  • Mitä työnantaja ajattelee?
  • Millaista on hyvä asiakaspalvelu?
  • Miten pärjäät haastavissa asiakaspalvelutilanteissa?

Ajokortti työelämään -kurssin jälkeen sinulla on paljon tietoa työelämästä. Kurssista on hyötyä TET-jaksolla ja sinulla on paremmat mahdollisuudet saada kesätöitä. Kurssi laajuus on kahdeksan tuntia ja sen hinta on 40 €. Kurssilta saat Ajokortti työelämään -oppaan, digitaalisen osaamismerkin ja todistuksen.

Digitaalinen osaamismerkki

Jos olit jo Ajokortti työelämään -kurssilla ja opit edellä luetellut asiat, voit hakea digitaalista osaamismerkkiä. Sen avulla voit näyttää osaamisesi erilaisissa sähköisessä välineissä erityisesti työtä hakiessasi. Osaamismerkin hakemista varten tarvitset kurssilta saamasi koodin sekä Open Badge Passport -tilin. Open Badge Passportiin voit vastaanottaa myös muiden kuin 4H:n myöntämät osaamismerkit.

Pääset hakulomakkeeseen tästä tai klikkaamalla merkin kuvaa.

Syötä lomakkeeseen kurssilla saamasi koodi sekä muut kysyttävät tiedot. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit hakea merkin. Joskus viesti eksyy, joten kannattaa kurkata myös roskapostikansio. Merkki liitetään automaattisesti Open Badge Passport –tiliisi.

 

Jos olet jo vakuuttunut siitä, että Ajokortti työelämään -kurssista olisi sinulle hyötyä työnhaussa ja työpaikan löytämisessä, kysy paikallisesta 4H-yhdistyksestä, milloin seuraava kurssi järjestetään.

Kurssin käyneet nuoret kertovat

Tosi paljon tuli uutta tietoa esimerkiks noista eri lomakkeista, kuten CV:n laatimisesta.

Oppi paljon uutta ja tietää paremmin millä asenteella menee työhaastatteluun.

Ytimekäs kurssi, jossa oppi paljon työelämästä. Uskon kurssista olevan paljon hyötyä tulevaisuudessa.

Yrittäjävierailu oli tosi hyvä juttu.

Ihan mahtava päivä verrattuna normikoulupäivään!

Opettajille ja yhteistyökumppaneille

Ajokortti työelämään on 0,5 opintopisteen laajuinen kurssi, jonka osaamistavoitteet ovat EQF-tasolla 3. Kurssin suorittanut osaa kertoa perusasioita työnhausta, työelämän käytännöistä ja asiakaspalvelusta. Opintopisteytetyn todistuksen myöntää Opintokeskus Sivis.

4H-yhdistykset järjestävät yhteistyössä yläkoulujen kanssa Ajokortti työelämään -kursseja ympäri Suomen. Kurssi sopii ennen TET-jaksoa suoritettavaksi.

Autetaan yhdessä nuoria turvallisesti työelämän alkuun!

 

Kuvat: Sander Vill