Onko pääsi pyörällä työhakemuksista ja ansioluetteloista? Oletko solmussa työnhaussa? Jännittääkö ensimmäinen työpaikka?

Ajokortti työelämään (0,5 op) -koulutus on tarkoitettu juuri sinulle, yli 13-vuotias nuori.

Koulutuksessa opit nämä!

  • Miten tehdään työhakemus ja ansioluettelo?
  • Miten selviät työhaastattelusta?
  • Mitä ovat työelämän pelisäännöt?
  • Mitä työnantaja ajattelee?
  • Millaista on hyvä asiakaspalvelu?
  • Miten pärjäät haastavissa asiakaspalvelutilanteissa?

Ajokortti työelämään -koulutuksen jälkeen sinulla on paljon tietoa työelämästä. Koulutuksesta on hyötyä TET-jaksolla ja sinulla on paremmat mahdollisuudet saada kesätöitä. Koulutuksen laajuus on kahdeksan tuntia ja sen hinta on 40 €. Koulutuksesta saat Ajokortti työelämään -oppaan, digitaalisen osaamismerkin ja todistuksen.

Digitaalinen osaamismerkki

Jos olit jo Ajokortti työelämään -koulutuksessa ja opit edellä luetellut asiat, voit hakea digitaalista osaamismerkkiä. Sen avulla voit näyttää osaamisesi erilaisissa sähköisessä välineissä erityisesti työtä hakiessasi. Osaamismerkin hakemista varten tarvitset koulutuksesta saamasi koodin sekä Open Badge Passport -tilin. Open Badge Passportiin voit vastaanottaa myös muiden kuin 4H:n myöntämät osaamismerkit.

Pääset hakulomakkeeseen tästä tai klikkaamalla merkin kuvaa.

Syötä lomakkeeseen kouolutuksessa saamasi koodi sekä muut kysyttävät tiedot. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit hakea merkin. Joskus viesti eksyy, joten kannattaa kurkata myös roskapostikansio. Merkki liitetään automaattisesti Open Badge Passport –tiliisi.

 

Jos olet jo vakuuttunut siitä, että Ajokortti työelämään -koulutuksesta olisi sinulle hyötyä työnhaussa ja työpaikan löytämisessä, kysy paikallisesta 4H-yhdistyksestä, milloin seuraava koulutus järjestetään.

Koulutuksen käyneet nuoret kertovat

Tosi paljon tuli uutta tietoa esimerkiks noista eri lomakkeista, kuten CV:n laatimisesta.

Oppi paljon uutta ja tietää paremmin millä asenteella menee työhaastatteluun.

Ytimekäs koulutus, jossa oppi paljon työelämästä. Uskon koulutuksesta olevan paljon hyötyä tulevaisuudessa.

Yrittäjävierailu oli tosi hyvä juttu.

Ihan mahtava päivä verrattuna normikoulupäivään!

Opettajille ja yhteistyökumppaneille

Ajokortti työelämään on 0,5 opintopisteen laajuinen koulutus, jonka osaamistavoitteet ovat EQF-tasolla 3. Koulutuksen suorittanut osaa kertoa perusasioita työnhausta, työelämän käytännöistä ja asiakaspalvelusta. Opintopisteytetyn todistuksen myöntää Opintokeskus Sivis.

4H-yhdistykset järjestävät yhteistyössä yläkoulujen kanssa Ajokortti työelämään -koulutuksia ympäri Suomen. Kurssi sopii ennen TET-jaksoa suoritettavaksi.

Autetaan yhdessä nuoria turvallisesti työelämän alkuun!

 

Kuvat: Sander Vill