Koulutusten kautta töihin

4H-akatemian koulutuksissa nuori kartuttaa taitojaan tulevia työtehtäviä varten. Koulutukset antavat tietoa työelämästä ja opettavat käytännön taitoja. Koulutuksen suorittanut nuori voi todistaa osaamisensa osaamismerkin, opintopisteiden tai muun todistuksen kautta.

4H toteuttaa koulutuksissa työ- ja yrittäjyyskasvatustaan, mikä tarkoittaa muun muassa tekemällä oppimista aidoissa tilanteissa. Alan asiantuntijat ovat osallistuneet koulutusmateriaalien tekemiseen. 4H-työelämäkoulutusten lisäksi 4H-yhdistykset järjestävät muita koulutuksia, kuten kädentaitokoulutuksia. 

Suurin osa 4H-akatemian koulutuksista on paikallisten 4H-yhdistysten järjestämiä. 4H-yhdistykset järjestävät koulutuksia myös yhdessä oppilaitosten kanssa. Esimerkiksi Ajokortti työelämään -koulutukset järjestetään yhteistyössä koulujen kanssa. Osa 4H-akatemian koulutuksista on myös verkkokoulutuksia. 

4H-työelämäkoulutuksissa oppii erilaisia työtehtävissä tarvittavia tietoja ja taitoja ja tutustuu työelämän pelisääntöihin. Tuhannet nuoret saavat vuosittain töitä 4H-yhdistysten kautta ja 4H-yrittäjinä. Tutustu koulutuksiin tarkemmin 4H-akatemian verkkosivuilla tai kysy lähimmästä 4H-yhdistyksestäsi, mitä työelämäkoulutuksia paikkakunnallasi järjestetään. 

4H-työelämäkoulutuksia ovat: 

  • 4H-taimikonhoitaja 
  • 4H-tapahtumatuottajavalmennus
  • 4H-yrityskoulutus 
  • Ajokortti työelämään -koulutus 
  • Hei hulinaa -koulutus 
  • Osaava kerhonohjaaja -koulutus 
  • Työt alkavat -koulutus 
  • Helppi-koulutukset, esimerkiksi siivous- ja nurmikonleikkuukoulutukset 

Työelämäkoulutuksista apua työllistymiseen

Koulutukset voivat auttaa sinua oppimaan työntekoa tai perustamaan 4H-yrityksen. Niistä saa myös täytettä CV:hen!

Koulutuksista saa valmiuksia työllistymiseen ja 4H-yrittäjyyteen. Nuori voi työllistyä esimerkiksi 4H-yhdistykseen tai yhdistyksen kautta, jolloin yhdistys välittää hänet ulkoiluttamaan asiakkaan koiraa, leikkaamaan nurmikkoa, siivoamaan asiakkaan kotia tai tekemään muita töitä. Asiakkaita voivat olla yksityishenkilöt, yritykset ja kunnat, ja palkan maksaa 4H-yhdistys. 4H-yrittäjä taas toteuttaa omaa liikeideaansa ja huolehtii itse yrityksensä toiminnasta, muun muassa laskuttaa asiakasta. 

Haluatko tietää lisää?

Kysy lisää koulutusyhteistyöstä paikallisyhdistyksestäsi!