Haluatko olla mukana kierrättämässä muovia? Ilmoittaudu keräämään maatalouden lannoite- ja siemensäkkejä paikalliseen 4H-yhdistykseen. Samalla voit tienata itsellesi kesälomarahaa!

Sinäkin voit olla yksi niistä sadoista nuorista, jotka työllistävät itsensä kesällä keräämällä säkkejä. Voit tienata rahaa mopoa, lomamatkaa, kännykkää tai harrastusta varten! Saat myös arvostetun CV-merkinnän ansioluetteloosi. Ja lisäksi pääset osallistumaan merkittävään ympäristötekoon.

Sisarukset Silja ja Hilja Markkola ovat keränneet säkkejä kesätöikseen useampana vuonna. Säkkikeräys on heidän perheessään sukuperinne, sillä tyttöjen äitikin on aikoinaan kerännyt säkkejä.

Säkkikeräyksestä saa omaa rahaa, ja samalla osallistumme tärkeään ympäristötekoon, kertovat Silja ja Hilja Markkola Lempäälästä.

Ilmoittaudu kerääjäksi!

Jos haluat osallistua Reilu Teko -säkkikeräykseen, ota yhteyttä paikalliseen 4H-yhdistykseen. Yhdistyksien tiedot ovat sivuston oikeassa alareunassa kohdassa Etsi lähin yhdistys. Yhdistyksen toiminnanjohtaja neuvoo sinua säkkien keräämisessä ja kertoo sinulle, miten sinua lähellä olevassa 4H-yhdistyksessä keräys toteutetaan.

Mikä säkkikeräys?

Säkkejä kerätään koko maassa touko-elokuun aikana vuosittain. Keräys toteutetaan siten, että viljelijät tuovat tyhjät säkit 4H-yhdistysten keräyspisteisiin, joita on lähes jokaisessa kunnassa. Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat 4H-nuoret, ja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta.

Lannoite- ja siemensäkkikeräys on osa 4H-järjestön tekemää ympäristökasvatustyötä. Nuoret ovat keränneet lannoite- ja siemensäkkejä jo vuodesta 1975. Näinä vuosikymmeninä on muovia saatu talteen lähes 40 miljoonaa kiloa. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit jatkavat elämäänsä uusina muovituotteina. Ilman Reilu Teko -keräystä säkkimäärä päätyisi kaatopaikoille.

Säkkikeräyksen järjestävät Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H, paikalliset 4H-yhdistykset ja Yara Suomi Oy. Keräyksessä ovat mukana myös Hankkija, Lantmännen Agro, A-Rehu, Peltosiemen, Tilasiemen ja Lassila & Tikanoja. 

Säkkikeräyksen suojelija on maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

 

Lannoitesäkkikeräys viljelijöille

Maatalouden lannoite- ja siemensäkit on nyt helppo kierrättää viemällä ne paikallisen 4H-yhdistyksen keräyspisteeseen. Palvelu on viljelijöille maksuton.
Lue lisää