Business Lab on nykyaikaisella teknologialla varustettu oppimisen ja tiedonvälityksen tila, jossa nuoret 4H-yrittäjät voivat kohdata toisensa. Nuorilla on mahdollisuus verkostoitua, kehittää omaa osaamistaan ja yritystoimintaansa.

”4H-yritysten lukumäärä nousee joka vuosi, parhaillaan aktiivisesti toimivia 4H-yrittäjiä on noin 1500. Suomessa ja kansainvälisestikin ainutlaatuisella nuorten vapaa-aikaan liittyvällä yrittäjyysmallilla luodaan entistä yrittäjyysmyönteisempää yhteiskuntaa. Suomi tarvitsee uusia yrittäjiä ja yritteliäästi toimivia kansalaisia”, kertoo kehityspäällikkö Hilkka Näse Suomen 4H-liitosta.

Nuorten oma verkostoitumistila

Business Lab mahdollistaa nuorten yrittäjyyden tukemisen, sillä tilassa järjestetään esimerkiksi yrittäjyyden koulutustilaisuuksia yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistys järjestää Labissa yrittäjyyttä tukevia kursseja ja tapahtumia sekä tuottaa yhteistyökumppaneiden kanssa internetistä katsottavia asiantuntijaluentoja.

Business Lab on paikka, jossa nuoret saavat yritystoimintansa tueksi teknologisia apuvälineitä. Näitä ovat muun muassa nopea internetyhteys, tietokoneet, tulostin ja kopiointimahdollisuus sekä video- ja kameralaitteet. Laitteiden käyttöön nuoret saavat opastusta 4H:n yritysohjaajalta.

Yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa

4H Business Lab rakennettiin, kalustettiin ja varustettiin yhteistyökumppaneiden tuella: Mukana ovat Yksityisyrittäjäin säätiö, Isku-Yhtymä Oy, Network Services Finland Oy ja Metsä Group Oy. Lisäksi tukijoiden joukossa on nyt myös Nordea.

Yksityisyrittäjäin säätiön asiamies Annukka Åstrand totesi 4H Business Lab Helsingin avajaisissa 5.9.2018, että säätiö on ollut mukana tukemassa 4H-yrityksen kehittämistä sen alkutaipaleesta lähtien. Säätiö tukee mielellään uudenlaista toimintamallia.

4H:n pidemmän aikavälin tavoitteena on laajentaa 4H Business Lab -konsepti valtakunnalliseksi toiminnaksi, ja avata tiloja nuorten käyttöön myös muualle Suomeen.

4H Business Lab Helsinki sijaitsee Suomen 4H-liiton tiloissa Alppilassa, osoitteessa Karjalankatu 2 A.

Lisätietoja:

Joni Nissilä
4H-yrityskoordinaattori
Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistys
p. + 358 50 373 7006
joni.nissila(a)4h.fi

4H Business Lab on myös Instagramissa @4hbusinesslab ja Facebookissa.