Kansanedustaja Marko Kilpi on Suomen 4H-liiton hallituksen uusi puheenjohtaja

Suomen 4H-liiton valtuuskunta valitsi liitolle uuden hallituksen kaudelle 2023–2025. Samalla vaihtui liiton hallituksen puheenjohtajisto. Uusi hallitus aloittaa työskentelynsä välittömästi. 

Valtuuskunta valitsi 15.6.2022 kokouksessaan Suomen 4H-liiton uuden hallituksen.

Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kuopiolainen kansanedustaja Marko Kilpi (kok). Kilpi on työskennellyt kansanedustajan uransa lisäksi vanhempana konstaapelina, rikoskirjailijana ja dokumentaristina. Kilvelle tärkeitä teemoja ovat olleet kaikissa tehtävissä läpi työhistorian lasten ja nuorten hyvinvointi, mielenterveysongelmien ja syrjäytymisen ennaltaehkäisy sekä turvallisuus. Ne ovat asioita, joiden varaan onnellinen ja tasapainoinen elämä Kilven mukaan rakentuu. 
 
“Juuri nyt lasten ja nuorten hyvinvointi on ollut erityisen kovalla koetuksella, joka on aiheuttanut monenlaisia, vakaviakin oireilua. Yhdessä tekemisellä, harrastamisella ja monipuolisella vuorovaikutuksella on erittäin positiivisia vaikutuksia juuri niihin ongelmiin, joita lasten ja nuorten elämässä ilmenee. Juuri tätä kenttää 4H on toteuttanut menestyksellä hyvin pitkään ja sitä tarvitaan tänä päivänä enemmän kuin koskaan. Tätä toimintaa haluan olla kovasti kehittämässä”, kommentoi valintaansa tuore puheenjohtaja Marko Kilpi.
 
Varapuheenjohtajana aloittaa kouvolalainen kansanedustaja Paula Werning (sd) ja muita hallituksen jäseniä ovat:  

  • Sari Innanen, lakimies, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Kokkola 
  • Päivi Marjanen, koulutusjohtaja, Humanistinen Ammattikorkeakoulu (Humak), Vantaa 
  • Ritva-Liisa Nisula, johtaja, ProAgria Keski-Pohjanmaa, Reisjärvi 
  • Markus Nissinen, kenttäpäällikkö/ympäristöasiantuntija, MTK, Eurajoki 
  • Kimmo Suominen, counsel, Lexia Asianajotoimisto Oy, Helsinki 
     

Huhtikuussa 2022 järjestetyssä edustajakokouksessa hyväksyttiin 4H:n uusi strategia vuosille 2023–2025. Strategian keskiössä on muun muassa lasten ja nuorten kestävän kehityksen mukaisen kasvun sekä työelämävalmiuksien tukeminen, laadukkaan 4H-toiminnan toteuttaminen ja jäsenyyden vahvistaminen. Hallitus tehtävänä varmistaa, että uusi strategia toteutuu 4H-nuorisotyössä. 

”Uusi hallitus on monipuolisesti verkostoitunut yhteiskunnassa. Heillä on myös aito halu ja motivaatio edistää 4H-nuorisotyön elinvoimaisuutta koko Suomessa. Haluan kiittää myös aiempaa hallitusta erittäin sitoutuneesta työstä. Odotan innolla yhteistyötä uuden hallituksen kanssa,” toteaa Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski