Ajankohtaista

 • Metsäpäivissä nuoret oppivat käytännön tekemisen kautta

  Julkaistu:

  4H ja Metsä Group mahdollistivat nuorille oppimisen käytännön tekemisen kautta 28 metsäpäivässä. Metsäpäivässä lähes 1200 nuorta istutti puun taimia ja oppi puun kasvun ja vastuullisen käytön merkityksestä hiilen kierrossa.

 • Reilu Teko -keräyksellä 728 000 kiloa muovia kiertoon

  Julkaistu:

  4H ja Yara Suomi keräsivät yhdessä kumppaneidensa kanssa tämän vuoden Reilu Teossa 728 000 kiloa maatalouden lannoite- ja siemensäkkejä. Reilu Teko on merkittävä kiertotalousteko, jota käytännössä toteuttaa paikalliset 4H-yhdistykset. Yli 40 vuotta kestäneessä Reilu Teko -säkkikeräyksessä on saatu muovia talteen yhteensä jo yli 40 miljoonaa kiloa.

 • Ysit töihin -toiminnassa mukana olevista nuorista 67 prosenttia työllistyi kesällä 2022

  Julkaistu:

  4H ja K-ryhmä tarjoavat nuorille kesätyöllistymismahdollisuuksia jo 124 kunnan alueella. Toiminnan tavoitteena on, että jokainen yhdeksännen luokan päättävä nuori saisi kesätöitä.

 • Yli 160 4H-nuorisotyön ammattilaista kokoontui Rovaniemellä toimihenkilöseminaarissa

  Julkaistu:

  Suomen 4H-liiton ja paikallisten 4H-yhdistysten toimihenkilöt kokoontuivat Rovaniemelle 11.–13.10. keskustelemaan ajankohtaisista nuorisotyön asioista, verkostoitumaan ja virkistäytymään. 4H-toimihenkilöseminaari järjestetään joka kolmas vuosi, ja tällä kertaa paikkana oli Rovaniemen Hotel Santa Claus. Seminaariin osallistui 164 4H-nuorisotyön ammattilaista.

 • Toiminnanjohtaja Porin 4H-yhdistykseen

  Julkaistu:

  Porin 4H-yhdistys hakee toiminnanjohtajaa 9.1.2023 alkaen. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva ja osa-aikainen (60 %). Tehtävään sisältyy perehdytystä marras-joulukuun aikana. 4H-yhdistys toimii Porin ja Nakkilan alueella. Toiminnanjohtajan tehtävä on monipuolinen kokonaisuus, johon sisältyy 4H-nuorisotyön organisointi, nuorten työelämävalmiuksien edistäminen ja yrittäjyyteen kannustaminen. Tehtävään kuuluu myös yhdistyksen viestintä ja hallinto. Arvostamme motivaatiota kehittämishankkeiden suunnitteluun ja hakemiseen. Keskeinen …

 • Liikkuvaa autopesua pyörittävät 4H-yrittäjät saivat Nordeasta yritysohjaajan

  Julkaistu:

  Onni Senolin ja Yoseph Benjaminin Nordea-yritysohjaaja auttoi heitä esimerkiksi kannattavuuslaskelman teossa ja kirjanpidon kehittämisessä. Yritysohjaaja Sakari Salminen kehuu Senolin ja Benjaminin yrittäjämäistä ajattelutapaa.

 • It´s about taimi -koulukiertue tulee taas: kertoo nuorille metsien merkityksestä ilmastonmuutoksessa

  Julkaistu:

  4H-järjestön metsä- ja ilmastoaiheinen koulukiertue It´s about taimi kiertää jälleen kouluja syksyn 2022 aikana. Metsämiesten Säätiön rahoittaman kiertueen tavoitteena on lieventää nuorten kokemaa ilmastoahdistusta kertomalla metsien roolista ilmastonmuutoksen hillinnässä. 19. syyskuuta alkava kiertue pyrkii tavoittamaan 2 000 yhdeksäsluokkalaista. 

 • 4H aloittaa kouluille suunnatun päivätyökeräyksen

  Julkaistu:

  Järjestäkää päivätyökeräys koulussanne ja lahjoittakaa varat 4H:n tekemään työhön ilmaston ja nuorten puolesta!

 • Hae nyt: Rural Out Loud! -seminaari Irlannissa 5.–12.11.2022

  Julkaistu:

  Rural Out Loud! -seminaari käsittelee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Hae mukaan!

 • Toiminnanjohtaja Juvan 4H-yhdistykseen

  Julkaistu:

  Juvan 4H-yhdistys hakee toiminnanjohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.9.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan. Juvan 4H-yhdistys on Suomen 4H-liiton jäsenyhdistys. Toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluvat 4H-nuorisotyön organisointi, nuorten työelämävalmiuksien edistäminen, yrittäjyyteen kannustaminen ja viestintä sekä yhdistyksen talouden ja toiminnan seuranta ja kehittäminen. Odotamme sinulta kehittävää otetta sekä valmiuksia ja intoa toimia nuorten kanssa, positiivista ja yrittäjämäistä asennetta, hyviä …