Kiertotalous, nuoret ja työ – seminaari 7.12.2020

Perttu Pölönen

Tervetuloa kiinnostavaan ja innostavaan seminaariimme kuulemaan ja oppimaan kiertotaloudesta, nuorista ja tulevaisuuden työelämästä. Tähtipuhujana on nuori keksijä ja ajattelija Perttu Pölönen.

Ilmoittaudu mukaan tämän sivun lomakkeella viimeistään 1.12. Tilaisuuden tallenne on ilmoittautuneiden katsottavissa 31.1.2021 saakka, joten kannattaa ilmoittautua vaikka suora lähetys ei sopisikaan.

 

Ohjelma kello 9.30-11.30

  • Tervetuloa, Minna Kaunela, 4H-vaikuttajanuorten edustaja
  • Avauspuheenvuoro, Kimmo Tiilikainen, valtiosihteeri
  • 4H:n bio- ja kiertotalousmalli, Hilkka Näse, kehityspäällikkö, Suomen 4H-liitto
  • Nuorten kiertotalousyrittäjyyden ideat, Pia Kautto, hankekoordinaattori, Jyvässeudun 4H-yhdistys
  • Pyöräpajalta työelämätaitoja, Petri Takala, tekninen asiantuntija, Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys, Työpaja Tikki
  • Rohkeasti yrittämään luonnontuotealalle, Iiris Ryske, 4H-yrittäjä, Four Wild Villiyrtit
  • Minkälaisten taitojen varaan tulevaisuuden osaaminen kannattaa rakentaa? Perttu Pölönen, keksijä ja futuristi

 

Tilaisuus lähetetään suorana 4H:n yrittäjyyden oppimisympäristöstä Business Labista Helsingistä. Huomioimme koronatilanteen päivittyvät ohjeet ja teemme tarvittaessa muutoksia. Ilmoitamme tällä ohjelmasivulla mahdolliset muutokset.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ilmoittautumisen yhteydessä annettuja tietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen.

Tilaisuuden puhujat

Perttu Pölönen

Perttu Pölönen

 

 

Perttu Pölönen on innostava puhuja, joka valaa uskoa tulevaisuuteen. Hän puhuu monipuolisesti tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista.

Suomen päämedioissa Perttua on kutsuttu lempeäksi älyköksi ja pelottomaksi keksijäksi. Perttu uskoo inhimillisyyden ja poikkitieteellisyyden olevan elintärkeää tulevaisuudessa, vastapainona teknologiselle kehitykselle.

Pia Kautto

Pia Kautto

Pia Kautto vastaa ReWi Visions -hankkeesta, jossa 4H-yrittäjät toteuttavat yrityksissään kiertotaloutta. Hankkeessa toteutettu videosarja julkaistaan Pian puheenvuoron yhteydessä.

Leader-rahoitteisessa ReWi Vision -hankkeessa on perustettu yli 40 kiertotalousteemaista 4H-yritystä. Hanke toteutetaan yhteistyössä JAPA Jyväskylän kestävä kehitys ry:n kanssa.

 

Petri Takala

Petri Takala

Petri Takala on tekninen asiantuntija Hämeenlinnan seudun 4H:n työpaja Tikissä. Polkupyöräpajan ohjaamisen ja kehittämisen lisäksi toimenkuvaan kuuluvat myös yhdistyksen ATK- ja muu tekninen tuki sekä piha- ja puutarhatöiden asiakaskeikoilla ohjaajana toimiminen.

Petrillä on työn alla on tuotekehityksen erityisammattitutkinto, missä kehitystyön aiheena on pyöräpajan muuttaminen yhteisölliseksi pyöräpajaksi.

Iiris Ryske

Iiris Ryske

Iiris Ryske on tehnyt villiyrteistä bisnestä ja haluaa kannustaa muitakin nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä luonnointuotealalla.

Iiriksen Four Wild Villiyrtit 4H-yrityksessä kerätään ja myydään villiyrttejä tilausten mukaan asiakkaille. Yritys sai alkunsa 4H:n Ruokaa luonnosta -hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää toimivan villiruoan koulutus-, keruu-, jalostus- ja jakeluverkoston kehittymistä Uudellemaalle.

 

 

Kiertotalous, nuoret ja työ -seminaari on päätöstilaisuus Bio- ja kiertotalous 4H-akatemiassa hankkeelle. Hanketta on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja: Kehityspäällikkö Hilkka Näse, hilkka.nase@4h.fi, 044 783 0300