4H:n Taimiteko Keskuskauppakamarin Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun voittaja

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä Keskuskauppakamarin Vuoden vastuullisuusteko -kilpailussa voittajaksi äänestettiin 4H:n Taimiteko. Voittaja valittiin kahden finalistin väliltä yleisöäänestyksellä. Finalistin valintaa perusteltiin erityisesti sillä, että teko työllistää nuoria ja tekee konkreettisia toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi.   

 

4H-järjestön Taimiteko palkittiin Keskuskauppakamarin järjestämässä Vuoden vastuullisuusteko –kilpailussa 4.11.2021. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Voittaja valittiin kahden finalistin väliltä yleisöäänestyksellä. Toisena finalistina oli Matkahuolto – Porvoon kyläkyyti.

”Kumpikin finalisti pystyi teossaan yhdistämään ilmastovastuun ja sosiaalisen vastuun oivaltavalla tavalla. Finalistit antavat myös esimerkkiä siitä, miten vastuullisuutta ja yrityksen sosiaalista kädenjälkeä voi kehittää toiminnan koosta riippumatta”, Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Antti Turunen sanoo.

Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski vastaanotti Vuoden vastuullisuusteko -palkinnon.

Palkinnon vastaanottanut Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski iloitsi järjestön saamasta tunnustuksesta.

”Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun voitto on palkinto ja kiitos laajalle joukolle eri toimijoita. Taimiteko ei olisi syntynyt ilman ennakkoluulottomia kumppaneita, mutta ilmiöksi Taimiteon ovat tehneet toimintaan osallistuneet sadat nuoret”,  Alakoski sanoo.

Kilpailuun yli 160 ehdotusta

Vuoden vastuullisuusteko -kilpailuun osallistui yli sata vastuullisuustekoa. Planet Companyn ja KPMG:n suorittaman esikarsinnan jälkeen Keskuskauppakamarin vastuullisuuslautakunta arvioi yhteensä kymmentä tekoa.

Vastuullisuuslautakunta painotti finalistien tekojen kekseliäisyyttä, ennakkoluulottomuutta sekä kykyä yhdistää eri vastuullisuusalueita uudella tavalla. Osallistujien joukosta nousi kaksi finalistia esille, jotka täyttivät nämä vastuullisuuslautakunnan asettamat kriteerit.

”Usealla yrityksellä teot liittyivät ilmastonmuutoksen torjuntaan ja esimerkiksi uusiutuvan energian käyttöönottoon omassa toiminnassa. Teot olivat vaikuttavia ja esimerkillisiä monella tapaa, mutta kenties hieman yllätyksettömiä. Vastuullisuuslautakunta katsoi, että oman toiminnan hiilijalanjäljen- tai ympäristövaikutusten minimointi on nykyään keskeinen osa jokaisen vastuullisen yrityksen työtä”, Turunen sanoo.

Taimiteossa työllistetään pääasiassa alle 18-vuotiaita nuoria. Kuva: Tiina Rinne / 4H.

Kumppanit ja nuoret tekevät Taimiteon

4H haluaa kiittää Keskuskauppakamarin vastuullisuuslautakuntaa finaalivalinnasta ja sekä yleisöäänestykseen osallistujia. Kiitos erityisesti kumppanit ja yksityislahjoittajat, jotka olette uskoneet toimintaamme ja panostatte Taimitekoon jatkossakin. Kiitos myös paikalliset 4H-yhdistykset, jotka toimitte nuorten vastuullisina työnantajina Taimiteko-istutuksissa.

Ja isoin kiitos kuuluu kaikille teille sadoille nuorille, jotka halusitte osallistua Taimitekoon ja tehdä konkreettisia tekoja ilmaston hyväksi. Taimiteko jatkuu taas kesällä 2022.

Lisätietoja kilpailusta: https://kauppakamari.fi/vastuullisuus/vuoden-vastuullisuusteko/

Pääkuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari

Mari Pöyhtäri

4H-järjestö on Vuoden luonnontuotetoimija 2021 – ”Merkittävää työtä luonnontuotteiden talteenotossa ja alan kehittämisessä”

Vuoden luonnontuotetoimija -palkinto myönnetään 4H:lle Satosankarit-toiminnan ja aktiivisen luonnontuotealan hanketoiminnan ansiosta. Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry ja Arktiset Aromit ry myöntävät 4H-järjestölle Vuoden luonnontuotetoimija -tunnustuspalkinnon. Palkinnon myöntäjien mukaan 4H-järjestö on jo vuosien…

Reilu Teossa kerättiin yli 700 000 kg säkkimuovia suomalaisilta maatiloilta

Kiertotaloutta ja nuorten työllistämistä edistävä Reilu Teko -lannoite, -siemen- ja rehusäkkikeräys tuotti 725 000 kiloa maatalousmuovia, joka menee jatkokäsittelyn kautta uusiokäyttöön. 4H-järjestöjen ja Yara Suomen koordinoimassa keräyksessä työllistyi 140 nuorta…