4H:n jäsenmaksun laskutuskäytännöt muuttuvat

Haluamme jatkossa säästää luontoa sekä kuluja ja siirrymme pääasiallisesti sähköiseen laskutukseen.

4H:n jäsenmaksulaskutuksessa aloitetaan laskujen lähettäminen sähköpostiin. Uudistuksella tavoitellaan täsmällisempää laskujen perille menoa ja ympäristöystävällisempää toimintaa.

Jäsenmaksulaskuja lähetetään jatkossa kolmella tapaa.

  1. Lasku toimitetaan ensisijassa verkkopankkiin, mikäli laskun saaja on tilannut e-laskun.
  2. Toissijaisesti lasku lähetetään sähköpostilla, mikäli jäsenen tai huoltajan tiedoista löytyy sähköpostiosoite.
  3. Mikäli kumpikaan yllä mainituista vaihtoehdoista ei ole mahdollista, lähetetään lasku maapostilla.

Ne jäsenet ja huoltajat, jotka saavat jäsenmaksulaskun sähköpostiinsa, saavat myös tekstiviestin. Tekstiviestillä ilmoitamme sähköpostiin saapuneesta laskusta.

Lasku sähköpostilla ja tekstiviesti lähetetään seuraavasti:

  • Perhemaksun maksavat huoltajat saavat laskun omaan sähköpostiinsa ja tekstiviestin omaan puhelinnumeroonsa.
  • Yksilömaksun maksavat alle 15 vuotiaat jäsenet saavat laskun huoltajan sähköpostiin ja tekstiviestin huoltajan puhelinnumeroon.
  • Yksilömaksun maksavat 15 vuotta täyttäneet jäsenet saavat laskun omaan sähköpostiinsa ja tekstiviestin omaan puhelinnumeroonsa.

Jäsenmaksu maksetaan yleensä ensimmäisen kerran jäseneksi liittymisen yhteydessä. Tämän jälkeen jäsenmaksu laskutetaan vuosittain.

Maksamalla 40 euron yksilöjäsenmaksun tai 85 euron perhejäsenmaksun varmistat, että voit jatkossakin hyödyntää 4H:n tarjoamia harrastusmahdollisuuksia. 4H:n jäsenenä pääset osallistumaan laadukkaisiin kerhoihin ja leireille edullisesti, opit koulutuksissa ja voit perustaa oman 4H-yrityksen. 

Jäsenet saavat myös kerhoissa ja leireillä voimassa olevan tapaturmavakuutuksen. Tiedustele lisäksi paikallisia jäsenalennuksia omasta 4H-yhdistyksestäsi – näet ne myös sähköiseltä jäsenkortiltasi.