Helppi-kilpailun voittajat taitavat markkinoinnin

Valtakunnallinen Helppi-kilpailu järjestettiin kesällä 2023 ensimmäistä kertaa. Kilpailussa etsittiin Vuoden Helppi-nuoria ja Vuoden Helppi-yhdistyksiä. Kilpailuun saivat osallistua kaikki työkeikkoja Helpin kautta kilpailuaikana tehneet nuoret sekä kaikki Helppi-toiminnassa mukana olevat 4H-yhdistykset.

Valtakunnallisen Helppi-kilpailun voittajat ovat selvillä! Kilpailussa arvioitiin kokonaisuutena tehtyjä työtunteja sekä toteutettua markkinointia. Molemmista kategorioista – vuoden Helppi-nuori ja vuoden Helppi-yhdistys – valittiin kolme parasta.

Helppi-nuorilla hyvin tehty työ on parasta mainosta

Vuoden Helppi-nuori on työntekijä, joka on aktiivisesti tehnyt Helpin kautta työkeikkoja sekä markkinoinut ansiokkaasti omia Helppi-palveluitaan. Vuoden Helppi-nuori on siis monella tapaa helppinyt asiakkaita. Arviointikriteereitä oli kaksi: nuorten tekemien työtuntien määrä sekä nuoren toteuttama omien Helppi-palvelujen markkinointi.

Vuoden Helppi-nuori 2023

  1. Mona Nuopponen, Oulun 4H-yhdistys
  2. Nea Kervinen, Joensuun 4H-yhdistys
  3. Adele Kyllönen, Oulun 4H-yhdistys

Vuoden Helppi-nuori -kategorian voittaja Mona Nuopponen teki kilpailuaikana 25 työtuntia Helpin kautta.

”Olen käyttänyt markkinointiin erittäin aktiivista mainosten jakamista asuinalueelleni sekä kauppojen seinille. Nimeni on kulkeutunut hyvin tehdyn työn kautta seuraaville asiakkaille sekä sosiaalinen media, erityisesti Instagram, on toiminut hyvin markkinoinnissa.”

4H-yhdistykset innostivat nuoria ja markkinoivat Helppiä

Helppi-palvelua tarjoavien 4H-yhdistysten kohdalla arviointikriteereitä olivat yhdistyksen Helppi-toiminnan volyymi, eli Helppi-nuorten ja tehtyjen työtuntien määrä, sekä yhdistyksen toteuttama paikallinen Helppi-markkinointi.

Vuoden Helppi-yhdistys 2023

  1. Joensuun 4H-yhdistys
  2. Oulun 4H-yhdistys
  3. Huittisten 4H-yhdistys

Joensuun 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Tiina Hintikka kertoi kilpailuraportissaan, että nuoret olivat tehneet yhdistyksen kautta kilpailuaikana 121 työtuntia Helpin kautta.

 ”Olemme markkinoineet suunnitelmallisesti ja aktiivisesti Facebookissa ja Instagramissa. Välillä rekrypainotteisesti nuorille ja välillä palveluja ja käyttöopastusta tarjoten asiakkaille. Kesäkauden alussa helppiläisten osaaminen varmistettiin koulutuksilla: nuoret tietävät, mikä on 4H, työssäolon perusperiaatteet ja kuinka asiakkaiden luona käyttäydytään. Hyvän fiiliksen luominen nuorille heti alkuun on tärkeää, jotta työstä ja Helpistä on kiva kertoa ainakin kotona tai kavereille.”

Valtakunnallisen Helppi-kilpailun voittajakolmikko palkitaan kunniakirjoilla ja rahapalkinnoilla. Ensimmäiselle sijalle yltänyt palkitaan 500 eurolla, toinen 300 eurolla ja kolmas 200 eurolla. Nuorten palkinnot toimitetaan yhdistysten kautta.

Kilpailun tuomariston muodostivat Suomen 4H-liiton kehityspäällikkö Anu Parviainen, kirjanpitäjä Marja-Liisa Jokelainen, varainhankintapäällikkö Carita Åkerblom sekä Helppi-harjoittelija Ida Orellana.

Lämpimät onnittelut voittajille ja kiitos kaikille tehdystä Helppi-työstä!

4H:n Helppi-sovellus yhdistää palveluiden tarvitsijat sekä innokkaat, tehtäviinsä perehdytetyt 4H-nuoret. Palveluita voivat tilata niin yksityishenkilöt kuin yritykset ja yhteisötkin. Asiakas lataa ilmaisen Helppi-sovelluksen, rekisteröityy, valitsee palvelun ja nuori tulee tekemään työn. Palvelun voi maksaa suoraan Helppi-sovelluksessa. Helpin kautta nuoret tarjoavat palveluita mm. siivoukseen, pihatöihin ja lemmikkien hoitamiseen. Lue lisää: https://helppi.4h.fi/