Uusi kasvatuspäällikkö esittäytyy

Esittelemme kevään aikana 4H-liiton uusia työntekijöitä. Ensimmäisenä on vuorossa kasvatuspäällikkö Miitta Riekki, joka ammentaa inspiraatiota tehtäväänsä tuoreista luonto- ja eräoppaan opinnoistaan.

Miitta Riekki aloitti maaliskuun alussa työt Helsingissä Karjalankadun toimipisteellä ja on osa nuorisotyön tiimiä. Hänen vastuualueitaan ovat lasten ryhmä- ja harrastustoiminta. Hänen päivänsä kuluvat kerhoihin ja leireihin sekä pedagogiikkaan ja kumppanuuksiin liittyvien tehtävien parissa. Miitta vastaa myös Ruokakoulujen kehittämisestä. 

”Moi! 

Olen Miitta Riekki, Suomen 4H-liiton uusi kasvatuspäällikkö, liikuntatieteilijä ja tuleva eräopas sekä innokas luonnossa seikkailija, lukutoukka ja koiraihminen. 

Kasvatus ja yrittäjyys ovat olleet aina osa elämääni, sillä kasvoin biologisena lapsena vanhempieni perhekodissa. Monet tärkeät elämän oivallukset ovat löytyneet lasten kanssa toimimisesta niin perhekodin arjessa kuin leirielämässä ja iltapäiväkerhoja luotsatessa.  

Valmistuttuani liikuntatieteiden maisteriksi olen työskennellyt monipuolisesti kolmannella sektorilla. Olen kehittänyt lasten ja perheiden leiritoimintaa lastensuojelujärjestössä, ollut perustamassa yhteisötaloa Mellunmäkeen ja vastannut HJK-iltapäiväkerhojen toiminnasta ja kehittämisestä Helsingissä. 

Uusimmat eväät olen saanut reppuuni luonto- ja eräoppaan opinnoista. Metsä, liike ja luonto ovat tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja näitä teemoja aion hyödyntää myös kasvatuspäällikön työssä. 

Haluan olla mukana tekemässä 4H:n lasten toiminnasta entistäkin innostavampaa, turvallisempaa ja monimuotoisempaa. Innostun uuden luomisesta, ihmisten kohtaamisesta ja vuorovaikutuksen vahvistamisesta. Jokaisella 4H-toimintaan osallistuvalla on oikeus turvalliseen, kehittävään ja arkea ilostuttavaan tekemiseen! 

Koen, että kasvatuspäällikkönä tärkein tehtäväni on tarjota tukea, vinkkejä ja kehitysideoita 4H:n lasten toiminnan edistämiseksi. Maltan tuskin odottaa, että pääsen tapaamaan yhdistystoimijoita ja vaihtamaan ajatuksia! 

Valoisaa maaliskuuta toivottaen, 

Miitta”