Mobiilipelistä buustia nuorten yrittäjyyteen

Lapin AMK ja 4H-liitto tutustuttavat nuoria yrittäjyyteen pelin keinoin. Cash n’ Jeti -peli kannustaa nuoria kokeilemaan yritysideoitaan ja onnistuessaan myös madaltaa kynnystä ryhtyä yrittäjäksi.

Mobiililaitteella pelattava peli tehdään Yritystä pelissä -hankkeessa. Taustalla on tarve auttaa nuoria yrittäjyyden pariin ja tuoda esiin kevytyrittäjyyden hyvät puolet. Keinoksi valikoitu mobiilipeli ja 4H-yrittäjän työkirjan tehtävien pelillistäminen.

Pelaaja luo peliin oman tuotteensa tai palvelunsa ja yrittää saada sen tuottamaan mahdollisimman paljon suomalaisessa kaupunki- tai maaseutuympäristössä. Pelin myötä nuori oppii ottamaan paremmin huomioon yrityksen liiketoimintaan kuuluvia ja myös odottamattomia asioita. Pelin pelattuaan nuori yrittäjä saa itselleen liiketoimintaraportin. Raportti auttaa pelaajaa peilaamaan omaa yritystään pelissä tehdyn simulaation ja pelikokemuksen kautta.

Suunnittelu on käynnistynyt viime vuoden alussa ja valmista on määrä olla tämän vuoden loppuun mennessä. Pelin demoversiota testataan Lapissa eri paikkakuntien nuorilla, ja peliä parannetaan heiltä saadun palautteen pohjalta.

Hankkeen etenemistä voi seurata netissä osoitteessa www.yritystapelissa.fi. Varsinainen pelisivu on osoitteessa http://cashnjeti.fi/, jolla pääsee jo kokeilemaan paria ensimmäistä 4H-yrittäjän työkirjan tehtävää. Työkirjan kaikki tehtävät voi jatkossa suorittaa sivulla lataamatta peliä puhelimeen.

Hankkeen toteutuksesta vastaavat Suomen 4H-liitto ja Lapin ammattikorkeakoulussa toimiva ohjelmistolaboratorio Frostbit, jolla on pitkä kokemus peliteknologiaa hyödyntävistä projekteista. Hankkeen toiminta-alueena on Lappi ja kohderyhmänä ovat lappilaiset 13-28-vuotiaat nuoret, paikalliset yritykset ja yrittäjät. Sitä rahoittaa Lapin ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020.

Lisätietoja

Jenni Pulska
Projektipäällikkö, Yritystä pelistä -hanke
p. 044 783 0327
jenni.pulska(ät)4h.fi

Sanni Mustonen
Lapin AMK / FrostBit Software Lab
p. 044  4780 24
sanni.mustonen(ät)lapinamk.fi

Hankelogot

Mari Pöyhtäri

4H-liiton koronavirusohjeistus

Suomen 4H-liiton suositus on noudattaa viranomaissuosituksia. Suomen hallitus on suositellut, että tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Myös isoja kokoontumisia tulee välttää. Suomen…

Stipendiaatin kiitospuhe 2019: Iida Vesterinen

Johtuen poikkeuksellisesta koronatilanteesta perinteisesti Säätytalolla järjestetty stipenditilaisuus on jouduttu peruuttamaan. Alla valtakunnallisen Eeno Pusa -stipendin saaneen Iida Vesterisen (Jyvässeudun 4H-yhdistys) kiitospuhe, jonka hän kirjoitti juhlaa varten. Arvoisa ministeri, 4H-säätiö, kutsuvieraat…