4H aloittaa kouluille suunnatun päivätyökeräyksen

Järjestäkää päivätyökeräys koulussanne ja lahjoittakaa varat 4H:n tekemään työhön ilmaston ja nuorten puolesta!

Tänä syksynä kehotamme kouluja järjestämään päivätyökeräyksen ja lahjoittamaan siinä kerätyt varat 4H:n ilmastonmuutosta ehkäisevään ja nuoria työllistävään Taimiteko-toimintaan. Kun teette yhden päivän ajan töitä, autatte suomalaisia nuoria työllistymään ja istutatte puun taimia Suomeen. Päivätyökeräyksemme on suunnattu erityisesti yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille.

Päivätyökeräyssivu 4H:n verkkosivuilla on nyt auki. Sivuilta löytyy mm. PDF-muotoinen päivätyökeräyskirje, ohjeet päivätyökeräyksen järjestämiseen ja ilmoittautumislomake.

Kerätyt taimet istutetaan Suomeen kesällä 2023

Päivätyökeräys tarkoittaa sitä, että koulu taksvärkkipäivän tyylisesti järjestää yhteisen keräyspäivän, jolloin nuoret tekevät päivän ajan töitä ja varat lahjoitetaan koulun etukäteen päättämään kohteeseen. Taimiteko-toiminnassa olemme kumppaniemme ja lahjoittajiemme kanssa mukana hidastamassa ilmastonmuutosta kasvattamalla Suomeen uutta metsää ja samalla työllistämme paikallisia nuoria istutuspaikkakunnilla.

Päivätyökeräyksessä lukuvuonna 22–23 kerätyt taimet istutetaan Suomeen kesällä 2023. Keräyksen tuotoilla maksetaan taimia istuttavien nuorten palkat, työvälineet ja koulutus sekä ostetaan taimet.

Kesällä 2023 Taimiteko-istutuksia toteutetaan eri puolilla Suomea noin kymmenellä paikkakunnalla, muun muassa Kemijärvellä, Kinnulassa, Kärsämäellä, Rautavaarassa, Reisjärvellä, Utajärvellä, Ähtärissä ja Soinissa. Istutuskohteet ovat 4H-liiton omistamia.