4H-kerhot alkavat – jäsenenä voit päästä kerhoon ilmaiseksi tai edullisemmin

4H-kerhokauden alku lähestyy. Kerhoissa yhdistyvät huvi ja hyöty. 

Suositut 4H-kerhot alkavat koulujen lukukauden alkamisen myötä. Omasta paikallisesta 4H-yhdistyksestä saa tietoja siitä, milloin kerhotoiminta omalla paikkakunnalla alkaa. Löydät lähimmän yhdistyksesi ja kerhosi täältä.

Kerhotoiminta on suunnattu 6-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kerhotoimintaa järjestetään 4H-yhdistyksissä ympäri Suomea, sekä kaupungeissa että maaseudulla. Suosittuja 4H-kerhoja ja teemakerhoja oli vuonna 2020 kaiken kaikkiaan lähes 2 900. 4H-yhdistysten järjestämissä kerhoissa muun muassa kokataan, leikitään, retkeillään, pelataan, kansainvälistytään ja opitaan kädentaitoja. 

4H-yleiskerhoissa tehdään yleensä joka kerralla eriaiheisia juttuja. 4H-teemakerhoissa taas keskitytään useampia kertoja yhteen tiettyyn aihepiiriin, kuten luontoon, lemmikkeihin ja mediaan. Teemakerhoja ovat esimerkiksi Metsäsalapoliisit, Safkasankarit ja Kädentaitajat, joita järjestettiin vuonna 2020 yhteensä yli 500. 

4H-kerhoissa alakouluikäiset lapset sukeltavat eri aiheisiin itse tehdentutkimalla ja kokeilemalla. Kerhoissa on kivaa! Harrastuksen kautta jokainen lapsi ja nuori saa onnistumisen kokemuksia, vahvistusta osaamiselleen ja mahdollisuuden toteuttaa itselleen tärkeitä asioita turvallisessa kasvuympäristössä, hyvässä ohjauksessa”, Suomen 4H-liiton kasvatuspäällikkö Marika Sarha kertoo.

4H-kerho edistää lapsen kasvua kestävään elämäntapaan ja yrittäjyyteen. 4H-kerhoissa yhdistyvät huvi ja hyöty. 

Liity 4H:n yli 43 000 jäsenen joukkoon

Kerhoon ilmoittautuessa kannattaa harkita 4H:n jäseneksi liittymistä. 4H:n toiminnassa on mukana jo 43 600 jäsentä. Jäsenenä voi päästä esimerkiksi kerhoon ja leireille ilmaiseksi tai edullisemmin. Jäsenet saavat ensimmäisinä tietoa oman paikkakuntansa 4H-tapahtumista ja mahdollisuuksista osallistua niihin.

Mitä muuta saat 4H:n jäsenenä?

  • Saat valtakunnallisia ja paikallisia jäsenalennuksia
  • 13–28-vuotiaana voit perustaa 4H-yrityksen 
  • Tapaturmavakuutus 4H-tapahtumissa 6–28-vuotiaille 
  • Voit hakea kansainväliseen 4H-vaihtoon 18–25-vuotiaana 

Jäseneksi voit liittyä täyttämällä lomakkeen täällä. Lisätietoja kerhotoiminnasta saat täältä. 


Lisätiedot:  
 

Kasvatuspäällikkö Marika Sarha, marika.sarha@4h.fi   

Viestinnän harjoittelija Jenni Tuhkanen, jenni.tuhkanen@4h.fi      

Viestinnän harjoittelija Julia Ylä-Outinen, julia.yla-outinen@4h.fi