Atria ja 4H jatkavat yhteistyötä myös vuonna 2020

Suomen 4H-liitto ja Atria toteuttavat yhdessä ruokakasvatukseen liittyvän kampanjan, Parempi mieli välipalalla. Kampanjan tavoitteena on edistää lasten terveellisiä ruokailutottumuksia ja auttaa heitä ymmärtämään ravitsevan välipalan merkitys. Kampanjan myötä lapset myös oppivat kokkaamaan itsenäisesti välipalaa.

Uudet reseptit ovat Atrian pitkäaikaisen kumppanin, Satokausikalenterin perustajan Samuli Karjulan käsialaa. Samuli on yhdistänyt resepteissä sesongissa olevat kasvikset ja Atrian tuotteet hauskoiksi ja ravitseviksi, lapsille sopiviksi ja lapsilta itseltään onnistuviksi välipaloiksi. Reseptikorttinipussa on kuusi reseptiä, yksi jokaiselle kuukaudelle tammikuusta kesäkuulle. Atria tarjoaa reseptikortit tänä vuonna kaikkiin 210:een 4H-yhdistykseen.

Satokausikalenteri

Ennen joulua Atria ja Satokausikalenteri muistavat kaikkia 4H-yhdistyksiä vuoden 2020 Satokausikalentereilla.

Paremman mielen eväsretket

Viime kesänä suuren suosion saavuttaneet eväsretket järjestetään myös vuonna 2020. Paremman mielen eväsretkillä herkutellaan ja edistetään leikin lomassa lasten ymmärrystä vastuullisesta ruoantuotannosta ja -kulutuksesta. Atria tarjoaa eväsretket jälleen 40:lle yhdistykselle. Yhteensä retkille osallistuu noin 1000 lasta ja vanhempaa.

Evijärven 4H-tapahtuman tehtävärasteilla Luukas tunnisti pussista hedelmiä ja vihanneksia tunnustelemalla. 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Hanna Honkaniemi opastaa. Kuvat Atria. Kuvaaja Timo Aalto

Ruokailoa!

4H-kerhotoimintaa järjestetään yli 200 4H-yhdistyksessä eri puolilla Suomea. Tekemällä oppimiseen perustuvaa ruokakasvatusta toteutetaan noin 3 000 kerhossa sekä Ruokakoulu-päiväleireillä. Leireillä liikutaan, vieraillaan maatilalla, valmistetaan ruokaa ja syödään yhdessä. 4H:n toteuttaman ruokakasvatuksen piirissä on noin 10 000 lasta ja nuorta joka viikko.

Lisätietoja: Virpi Skippari, kehityspäällikkö, Suomen 4H-liitto, virpi.skippari@4h.fi, p. 044 7830302