Eeno Pusa -stipendiaatti Iina Korhosen kiitospuhe

Arvoisa ministeri, 4H-säätiön edustajat, stipendiaatit ja kutsuvieraat. Haluan sydämellisesti kiittää 4H-säätiötä meidän stipendiaattien puolesta tästä ikimuistoisesta tilaisuudesta sekä myönnetyistä stipendeistä.

Suuri kiitos myös kaikille 4H-yhdistysten toimihenkilöille ja toiminnassa mukana oleville, jotka ovat tukeneet meitä matkamme varrella. Ilman teidän apuanne emme olisi päässeet tähän pisteeseen.

Meistä stipendiaateista jokaisella on oma arvokas matkansa tähän hetkeen. Kaikki niistä ovat ainutlaatuisia, mutta niitä yhdistää lämmin suhde 4H-järjestöön.

Minun tarinani 4H:n parissa alkoi varhain lapsuudessa. Vanhempani ja isovanhempani ovat olleet 4H:n toiminnassa mukana pitkään ja heidän innostamanaan minäkin olen päässyt osaksi 4H-yhteisöä. Olen pienestä pitäen osallistunut 4H:n kerhoihin ja tapahtumiin.

Vaan eipä olisi silloin pieni ja ujo kerholainen arvannut, että tulisi muutaman vuoden päästä itse toimimaan kerhonohjaajana. 4H on avannut minulle ovet työelämään ja olenkin saanut ensimmäiset työkokemukseni useista 4H:n tarjoamista kesätyöpaikoista.

17-vuotiaana päätin ryhtyä 4H-yrittäjäksi ja perustin oman kauneudenhoitoalan yrityksen. Tähän päivään asti toimin edelleen yrittäjänä. 4H-yrittäjyys on tarjonnut minulle uskomattoman mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä ja kehittää itseäni intohimoni parissa.

Olen halunnut rohkaista myös muita nuoria kohti yrittäjyyttä, joten olen käynyt kouluilla esittelemässä 4H-yrittäjyyden saloja. Ilokseni olen saanut huomata, kuinka innokkaita ja kiinnostuneita nuoret ovat tästä mahdollisuudesta.

Olen todella kiitollinen siitä, että olen saanut mahdollisuuden kerryttää monipuolista työkokemusta 4H:n kautta. Se on auttanut minua hahmottamaan, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa.

4H on tuonut elämääni uusia ihania ihmisiä ympäri Suomea sekä kansainvälisesti vaihto-ohjelmien kautta. Ennen kaikkea olen saanut rohkeutta tarttua uusiin haasteisiin ennakkoluulottomasti.

Iina Korhonen
Lapinlahden 4H-yhdistys