Etäharrastus

Lapset leikkivät kerhossa.

Iloista toimintaa, parhaita kavereita ja yhdessä viihtymistä. 4H-kerho on sinun juttusi, jos haluat tehdä ja kokeilla uusia asioita – myös etänä!

Harrastusviikolla 2.-6.11.2020 kannustetaan kokeilemaan uusia asioita 4H-yhdistysten kerhoissa, tai etätehtävien avulla ihan omassa koululuokassa tai kotona. Alla  pieniä maistiaisia kokkailusta, käsityöstä ja luontoaiheista.

Paikkakunnallasi on varmasti 4H-yhdistys, tarkista mitä kaikkea teiltä löytyy. Oman yhdistyksesi löydät kotisivun etulehdeltä yhdistyshausta. 

Pidetään hauskaa mukavan tekemisen parissa!

Vinkkejä: Safkasankarit

Kokeilisitko helppoa ja herkullista jugurttijuomaa eli lassia? Katso pariminuuttinen video alta. Sanalliset sanalliset ohjeet löydät tästä linkistä.

Lassin kanssa voi herkutella välipalla intialaisittain chapati-leivällä ja kurkkuraidalla. Katso ohjeet tästä linkistä.

Vinkkejä: Kädentaitajat

Innostuisitko keppari ja keppicrossimaailmasta? Etähetkenä ehdit suunnitella omannäköisesi keppihevosen tai keppicrossin, joka toteutetaan myöhemmin. Tästä löydät ohjeita keppihevosen valmistamiseen ja tästä keppicrossin valmistamiseen.

Onko vain vähän aikaa? Valmista pehmeitä hedelmiä ja vihanneksia leikkeihin tai koristeeksi. Voit liimata magneetin hedelmän taakse ja käyttää sitä jääkaapin ovessa. Myös keppihevoset syövät näitä herkkuja mielellään. Ohjeet tästä linkistä.

Seuraavassa videossa pääset tutustumaan keppicrossimaailmaan ja kisailuun.

Vinkkejä: Luontokerho

Syksy on parasta aikaa hyödyntää ulkoympäristöä tekemisessä. Nauttikaa ryhmänne kanssa syksyn väriloistosta ulkoilemalla paljon ja tutustumalla vaikka oheisen Pertti Petäjä tehtävän kautta puiden elämään. Tehtävän voi tehdä myös itsenäisesti kotona!

Puilla on oma vuosirytminsä, ne toimivat oman kalenterinsa mukaan. Yksi kevään merkki on hiirenkorvien puhkeaminen puihin. Syksyn tullessa saamme nauttia ruskan väriloistosta. Kirpakka pakkanen koristaa lehtipuiden paljaat oksat kimaltavan huurteisiksi talvella. Tutki mitä kuuluu puiden vuoteen ja tee siitä kalenteri. Ohjeet löydät tästä linkistä.

Jos haluat mennä ulos tutkimaan luontoa ja puiden maailmaa, tutustu Pertti Petäjän kaverina myös muihin TOP-tehtäviin tästä linkistä. Opettele vaikka arvioimaan kulkemaasi matkaa luonnossa!