Tervetuloa juhlimaan 95-vuotiasta 4H-järjestöä

Lämpimästi tervetuloa juhlistamaan järjestöämme ja sen 95-vuotista taivalta lasten ja nuorten onnellisen ja kestävän kasvun sekä työelämävalmiuksien tukijana!

4H-toiminta on saanut alkunsa Yhdysvalloissa ja se rantautui Suomeen 1920-luvulla, jolloin perustettiin ensimmäiset paikalliset 4H-yhdistykset maatalouskerhoyhdistysten nimellä. Valtakunnalliseksi keskusliitoksi perustettiin Suomen Maatalouskerholiitto 20.11.1928. Tästä tulee vuonna 2023 kuluneeksi 95 vuotta, mikä antaa aihetta juhlaan! 

4H:n juhlavuoden suojelijoina toimivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio. Juhlavuoden teemoja ovat luonto ja ruoka sekä nuorten työllistyminen ja yrittäjyys. Teemat ovat läsnä juhlavuoden tapahtumissa, jotka huipentuvat marraskuussa syntymäpäiväviikolla.  

Suomen luonnon päivän etkot 

4H-järjestön jäsenet kutsutaan seuraamaan Suomen luonnon päivän etkot -livelähetystä 17.8.2023 klo 18–19. Tapahtumassa juhlistamme 95-vuotta täyttävää 4H-järjestöä, 4H:n kerhokauden avajaisia sekä Suomen luontoa.  

Lähetyksen vieraiksi on kutsuttu presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio. 4H-kerholaiset esittävät presidenttiparille luontoon liittyviä kysymyksiä. Lähetyksessä opitaan luonnon tärkeydestä ja vaikutuksista hyvinvoinnille sekä kuullaan retkeilyn ja perheliikunnan asiantuntijoiden vinkkejä koko perheen yhteisen retken järjestämiseen. Osallistujat saavat lähetyksestä kaikki tarvittavat eväät, jotta voivat osallistua Nuku yö ulkona -haasteeseen. 

Tapahtuma on yhteistyössä Suomen Ladun kanssa. Tervetulleita ovat kaikki Suomen 4H:n ja Suomen Ladun jäsenet. Liittymislinkki lähetykseen jaetaan jäsenistölle lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

4H-yritystori 

Juhlavuoden ja Yrittäjän päivän viikon kunniaksi Suomen 4H-liitto järjestää 7.9. yritystorin yhteistyössä Nordean kanssa. 4H-yhdistykset ympäri Suomea on kutsuttu mukaan järjestämään 4H-yritystori omalla paikkakunnallaan Yrittäjän päivän viikolla 4.-10.9.2023. Yritystoreilla paikalliset 4H-yrittäjät myyvät tuotteitaan ja esittelevät palvelujaan.  

4H95-kakkukisa kerhoille

4H95-kakkukisa kannustaa iloiseen 4H-syntymäpäiväjuhlien viettoon kerhoissa ympäri Suomen. 4H-kerhot osallistuvat kisaan leipomalla ja koristelemalla syntymäpäiväkakun 95-vuotiaan 4H-järjestön kunniaksi. Voittajat valitaan kahdesta kategoriasta, jotka ovat parhaiten koristeltu kakku sekä iloisin juhlakuva. Koristeluja ja kuvia arvioi raati, joka koostuu 4H-yrittäjistä. Palkintona on sekä kunniaa että 150 euron rahapalkinto, jonka kerho voi käyttää haluamallaan tavalla.  
 
Kisa käynnistyy 11.9. ja huipentuu voittajien valintaan marraskuussa. Tunnelmia voi seurata somen välityksellä @4hSuomi-tileillä.  

4H:n Vaikuttajanuorten tapahtuma Tampereella  

4H:n Vaikuttajanuorten tapahtuma Mieli ja maailma voi hyvin Tampereella 28.10. Lisätietoa tapahtumasta jaetaan myöhemmin.  

Suomen Kädentaidot -messut 

Juhlavuosi näkyy myös Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella 17.–19.11. Euroopan suurimmassa kädentaitoalan messutapahtumassa tulee olemaan mahdollisuus osallistua 4H-työpajaan sekä tutustua Tampereen alueen 4H-yrittäjiin. Tule rohkeasti tervehtimään! 

Syntymäpäiväviikko 

Syntymäpäiväviikolla palataan ajassa taaksepäin ja muistellaan 4H:n 95-vuotista historiaa. Syntymäpäivän kunniaksi julkistetaan myös 4H95-juhlakakkukilpailun voittajat. 

Tarkempaa tietoa tapahtumista jaetaan syksyn mittaan 4H:n valtakunnallisissa viestintäkanavissa. Seuraathan meitä jo somessa @4hSuomi?