Muutoksia AIV-liuosastioiden kierrätyksessä

Eastman on perinteisesti järjestänyt muovisten AIV-liuosastioiden keräyksen syksyisin yhteistyössä 4H-järjestön kanssa. Keräyspisteitä on ollut eri puolilla Suomea, ja niistä ovat huolehtineet nuoret yhdessä paikallisen 4H-yhdistyksen kanssa. Kaikki kerätyt tynnyrit ja kanisterit on kierrätetty Suomessa muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

Tiukentuneet ympäristövaatimukset ovat johtaneet muutoksiin happoastioiden jatkokäsittelyssä, minkä vuoksi keräystä ei tulla tänä vuonna toteuttamaan. Eastmanille ja 4H:lle tärkeintä on toimia noudattaen kaikkia säädöksiä ympäristöä kunnioittaen ja turvallisuutta vaalien, ja haemmekin nyt uutta toimivaa tapaa ratkaista AIV-liuosastioiden jatkokäsittely. Tällä välin suosittelemme tutustumaan paikallisesti tarjottaviin kierrätysmahdollisuuksiin, joista kannattaa kysellä esimerkiksi oman kunnan toimijoilta.

Mahdollisen jatkokäsittelyn kannalta pyydämme huomioimaan astioiden etiketeissä mainitut vaara- ja turvalausekkeet, sekä säilyttämään astiat suljettuina.

Lisätietoja asiasta antavat:

Suomen 4H-liitto
Patrik Lindfors
yhteyspäällikkö
040 569 1126
patrik.lindfors@4h.fi
www.4h.fi

Eastman / Taminco Finland Oy
Sami Saarikettu
asiakaspäällikkö
050 4099493
samisaarikettu@eastman.com
www.eastman.com / www.AIV.FI

Mari Pöyhtäri

Taimiteossa nuoret istuttavat Suomeen uusia hiilinieluja

4H ryhtyy konkreettisiin toimenpiteisiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, ja samalla työllistetään myös suomalaisia nuoria. ​Taimiteko-toiminnassa nuoret istuttavat Suomeen uusia hiilinieluja ja saavat samalla työkokemusta. Idea Taimitekoon lähti suomalaisesta yrityksestä, joka halusi kompensoida…

Hae nyt: Seminaari 18-30 vuotiaille Sveitsissä syyskuussa

Speak, react, act! - lähde mukaan kansainväliseen seminaariin Sveitsissä 28.9. - 5.10.2019. Suomesta mukaan pääsee kaksi 18 - 30 v osallistujaa. Lue lisää...