Maria Nauha, 17: “Saan Helpin kautta kohdata uusia ihmisiä ja olla heille avuksi”

Helppi-sovellus yhdistää tehtäviinsä perehdytetyt 4H-nuoret ja avuntarvitsijat. Helppi-työpalvelun kautta työllistynyt Maria Nauha, 17, on tehnyt useita Helppi-keikkoja ja tienannut siten omaa rahaa. Palvelu toimii jo yli 50 4H-yhdistyksen alueilla ja laajentuu jatkuvasti.

Laukaan 4H-yhdistyksen nuori Maria Nauha, joka osallistui jo alakouluikäisenä 4H:n kerhotoimintaan ja heppaleirille, on työllistänyt itsensä Helppi-palvelun kautta. Hän suoritti iän karttuessa 4H:n työhön valmistavia koulutuksia, kävi hygieniapassikurssin ja työllistyi Ysit töihin -toiminnan kautta kahdeksi kesäksi jäätelökioskille. Helppi-palveluun mukaan lähteminen olikin luonnollista jatkumoa nykyään myös 4H:n Safkasankarit-kerhon ohjaajajana toimivalle nuorelle.

”Parasta on, että voin sopia ja mukauttaa töiden aikatauluja yhteen oman arkeni kanssa sekä valita itselle mieluisia töitä. Tykkään myös siitä, että saan Helpin asiakaspalvelun kautta kohdata uusia ihmisiä ja olla heille avuksi,” Nauha kertoo.

”Asiakkaani ovat kohdanneet minut avoimesti ja töiden sopiminen on ollut sujuvaa. Asiakkaiden luottamus ja joustavuus on ollut minulle iloksi. Olen myös saanut selkeät ohjeet ja minulle on annettu työrauha tehtäviini, mikä on ollut minusta huomaavaista. Mukavaa on ollut myös kuulla palautetta työstäni,” Nauha jatkaa.

Helppi-keikkojen kautta rahaa koulun ohella

Nauha ei edes osaa valita, mikä työkeikka olisi ollut hänelle ehdoton suosikki; ne kaikki ovat olleet erilaisia ja jokainen niistä omalla tavallaan huippu. Nauha tarjoaa kuitenkin pääasiassa siivouspalveluita.

”Pidän siitä, koska saan tehdä aktiivisesti työtä koko työajan ja näen oman työni jäljen. Tykkään siivoushommista, kun saan puuhailla itsekseni ja aika kuluu mukavasti työtä tehdessä.” 

Nauha korostaa, että Helppi on nuorille hyvä tapa ansaita hieman ylimääräistä rahaa myös koulun ohella. Tiettyihin työvuoroihin ei tarvitse sitoutua, vaan työt voidaan sopia oman aikataulun mukaan kuten itselle sopii. Helppi tuo joustavuutta arkeen, eivätkä työkeikat kestä pitkiä aikoja, mikä jättää aikaa opiskelulle ja vapaa-ajallekin.

Kolmen lapsen äiti sai apua arkeen Helpin kautta

Yrittäjäperheen äiti Maiju Javanainen törmäsi Helppiin lastensa 4H-kerhotoiminnan kautta. Ruuhkavuosien keskellä Virolahdella asuva perhe tarvitsi muuttosiivoukseen apua ja Kaakonkulman 4H-yhdistyksen tarjoamasta Helppi-palvelusta löytyi oikea, ahkera käsipari hommaan. Siivoustehtävät ovatkin Helpissä yleisin tarjolla oleva palvelu ja niille riittää kysyntää.

Javanaisen perheen lapset Loviisa, Iiris ja Akseli ovat mukana 4H:n kerhotoiminnassa.

Myös lastenhoitopalveluita on sovelluksessa tarjolla ja varsinkin kesäaikaan pihanhoidollisten työtehtävien, kuten ruohonleikkuun, tarjonta lisääntyy.

”Aion tilata lisää palveluita heti, kun se taloudellisesti on mahdollista. Kun olen kerran käyttänyt Helppiä, työn tilaamisen kynnys on paljon matalampi jatkossa,” Javanainen toteaa tyytyväisenä asiakkaana.

Sovellus on nuorille luonnollinen tapa ottaa keikkoja vastaan

Oulun 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Mirja Kaartinen pitää Helpin työtä helpottavista toiminnallisuuksista.

Oulun 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Mirja Kaartinen kertoo Helppi-sovelluksen helpottaneen paljon nuorten ja asiakkaiden yhteydenpitoa. Nuoret ovat tykänneet sovelluksesta etenkin push-ilmoituksien tullessa käyttöön. Ilmoitus näkyy heti näytöllä, mikä helpottaa ja nopeuttaa reagointia. Chat-ominaisuus saa Javanaiseltakin kiitosta.

”Sain nopeasti sovittua työstä ja sain tietoa työn etenemisestä. Nuorten kanssa asioidessa sovellukset ja viestit ovat paras ja tehokkain tapa kommunikoida. He ovat koko ajan linjoilla.”

Perheenäiti huomauttaa, ettei näkisi mahdottomana asioida myös englannin kielellä.

 ”Jos vaikka nuori on muuttanut vasta Suomeen eikä vielä puhu hyvin suomea. Englantia nuoret kuitenkin yleensä puhuvat jo ihan sujuvasti.”

Yhteydenpidon lisäksi sovelluksella maksaminen kortilla käy helposti.

”Helppi on turvallinen ja asiakasystävällinen sovellus, joka helpottaa myös meidän työtämme 4H-yhdistyksissä,” toteaa Kaartinen.

Kaikki kolme, niin Helppi-keikkatyötä tekevä 4H-nuori, Helppi-palvelun asiakkaana ollut ja Helppi-palvelua tarjoavan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja, vastaavat kysyttäessä suosittelisivatko he Helppi-palvelua myös muille, samalla tavalla: Totta kai!

Lue lisää Helpistä täällä.