Nuoret auttoivat kesäkuun ajan apua tarvitsevia pihatöissä

Husqvarnan ja 4H:n yhteisessä kesäkampanjassa laitettiin apua tarvitsevien pihat kesäkuntoon. Nuoret auttoivat ikääntyneitä, liikuntarajoitteisia tai muuten apua tarvitsevia pihan- ja puutarhanomistajia nurmikon hoidossa, nurmialueen reunojen trimmauksessa, haravoinnissa ja muissa siistimistöissä kesäkuun ajan.

”Koronatilanne on vaikeuttanut kesätöiden saamista, vaikka hain aktiivisesti töitä. Olen iloinen, että sain kesätöitä. Tämä merkitsee minulle tosi paljon, että pääsimme tänä kesänä auttamaan apua tarvitsevia pihojen hoidossa”, sanoo 4H:n kautta työllistetty kesätyöntekijä Ella Anderson.

Suurin osa pihan kanssa apua kaipaavista olivat yksin eläviä ikäihmisiä, jotka pyysivät apua itse tai joita sukulaiset halusivat ilahduttaa ja auttaa. Kesäkuun ajan heitä auttoivat kuusi paikallisen 4H-yhdistyksen rekrytoimaa alle 20-vuotista nuorta. Kesätyö oli osalle nuorista ensimmäinen työpaikka, josta saatu kokemus auttaa työllistymään helpommin jatkossa. Nuoret saivat Husqvarnan asiantuntijoilta koulutusta laitteiden käyttöön.

”Halusimme tänä kesänä tehdä konkreettisia vastuullisuustekoja: työllistää nuoria, sillä kesätöitä on ollut vaikea saada sekä toisaalta auttaa pihoilla apua tarvitsevia. Huomasimme hakemusten kuvaustekstien perusteella, että avun pyytämisen kynnys oli todella korkealla. Apua pyydettiin vasta, kun pihatöistä ei todellakaan selvitty enää itse”, sanoo Husqvarnan markkinointispesialisti Nora Ylilammi.

”Rekrytoimme ja koulutimme todella innostuneen ja motivoituneen joukon nuoria tekemään puutarhatöitä. Saamamme palautteen perusteella vastaavaa pitäisi olla enemmänkin ja myös muillakin aloilla”, toteaa Suomen 4H-liiton nuorten työllistämisestä vastaava kehityspäällikkö Anu Parviainen.