Uuden Helppi-sovelluksen kautta voi palkata nuoria avuksi arjen askareisiin

Helppi-sovellus auttaa palveluiden tarvitsijoita löytämään paikalliset, keikkatöitä tekevät 4H-nuoret. Helpin voi ladata ilmaiseksi älypuhelimeen sovelluskaupasta. Sovelluksen käytön aloittivat ensimmäisenä Laukaa, Oulu ja Pori. 4H-järjestö tavoittelee Helpin kautta nuorten työmahdollisuuksien lisäämistä.

4H-järjestö on avannut uuden digitaalisen Helppi-palvelun, joka yhdistää palveluiden tarvitsijat ja 4H-nuoret. Palvelun kautta voi tilata 4H-järjestön kouluttamia ja perehdyttämiä nuoria esimerkiksi nurmikonleikkaajiksi, ikkunanpesijöiksi tai lemmikkien hoitajiksi.

Nyt toukokuussa Helpin käytön on aloittanut 40 4H-yhdistystä omilla paikkakunnillaan. Lisää yhdistyksiä aloittaa Helppi-toimintansa kesäkuussa, kun koulut loppuvat ja pääsevät aloittamaan kesätyöt. Kevät on lähtenyt Helpin osalta vauhdilla liikkeelle, sillä kodeissa ja pihoilla on paljon kevättöitä.

Työpalveluita tarjoavat nuoret saavat sovelluksen kautta työtilauksen ja sopivat työn suorittamisesta asiakkaan kanssa. Helpin kautta voi ostaa palveluita sekä 4H-työpalvelunuorilta että liiketoimintansa ympärille yrityksen perustaneilta nuorilta 4H-yrittäjiltä. Kun käyttäjä kirjautuu Helppi-palveluun, hän näkee, mitä palveluita alueella on tarjolla. Lataa sovellus ilmaiseksi sovelluskaupasta ja katso, onko Helppi toiminnassa paikkakunnallasi.

Helppi auttaa palvelun tarvitsijoita valitsemaan juuri itselleen sopivan palvelun nopeasti ja helposti. Helpin avulla 4H tavoittaa paikallisesti älypuhelinta käyttävät asiakkaat. Myös ikäihmiset on palvelun kehityksessä huomioitu, sillä työtilaukset voi hoitaa edelleen entiseen malliin puhelimitse, ja 4H siirtää ne edelleen Helpin kautta nuorille.

Työnantajana 4H pääsee seuraamaan nuoren ja asiakkaan välillä käytävää chat-keskustelua, mikä auttaa tarkkailemaan palvelujen myymistä työsuojelun näkökulmasta. Työpalvelut on Helpin myötä valtakunnallisesti tuotteistettu ja hinnat ovat yhtenäisiä.

Helppi-sovelluksen kehittämistä rahoitti Yksityisyrittäjäin säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Sovellusta testattiin jo kesällä 2020, kehittämistyössä oli mukana 26 4H-yhdistystä ympäri Suomen. 4H laajentaa toimintaa asteittain, ja tavoitteena on ottaa palvelu käyttöön valtakunnallisesti.

Tutustu Helppi-palveluun ja lataa sovellus käyttöösi!

Lisätietoja Helpistä: 

Anu Parviainen
kehityspäällikkö
anu.parviainen@4h.fi
+358 44 783 0322