Repun täydeltä vinkkejä luonnosta nauttimiseen

Liity seuraamme juhlistamaan Suomen luontoa, 4H-järjestön 95-vuotista taivalta sekä kerhokauden alkua 17.8. klo 18. Lähetyksessä jaetaan vinkit koko perheen ulkoiluun ja opitaan luonnon vaikutuksista hyvinvoinnille. Osana lähetystä kuullaan myös presidenttiparin ajatuksia luonnosta ja harrastamisesta 4H-kerholaisten haastattelemina. Etkoille kutsutaan kaikki 4H:n jäsenet.

Suomen luonnon päivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Samana päivänä on myös aika perinteeksi muodostuneelle Nuku yö ulkona -haasteelle, jossa suomalaisia kannustetaan viettämään elokuinen yö tähtitaivaan alla. Se käy helposti nappaamalla kainaloon tyynyn ja peiton ja suuntaamalla vaikkapa trampoliinille. Mutta entä jos viettäisitkin yön teltassa metsän siimeksessä? Miten silloin tulee valmistautua?

Suomen luonnon päivän etkot -lähetystä seuraamalla saat kaikki tarvittavat eväät perheen yhteisen retken järjestämiseen. Opimme myös, millaisia vaikutuksia luonnossa oleilulla on meille ihmisille. Tiesitkö esimerkiksi, että puita todella kannattaa halailla, sillä luontokosketus parantaa vastustuskykyä?

4H-kerholaiset mukana menossa

Etkoilla juhlistetaan myös 4H:n kerhokauden avajaisia. Luonto ja erityisesti metsä ovat keskeisiä teemoja 4H:n toiminnassa. 4H-kerhoissa lapsille opetetaan kestävään elämäntapaan kuuluvia taitoja sekä vahvistetaan lasten luontosuhdetta monin eri tavoin.

Lähetyspaikalle Sipoon maalaismaisemiin on kutsuttu kerholaisia Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksestä. Pääsemme seuraamaan, kuinka eräkerholaisilta sujuu esimerkiksi teltan kokoaminen ja retkikeittimellä mustikkapaistoksen valmistaminen.

4H:n juhlavuoden suojelijoina toimivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio. Osana lähetystä nähdään presidenttiparin haastattelu, jossa 4H-kerholaiset esittävät parille luontoon ja harrastamiseen liittyviä kysymyksiä.

Retkioppaamme

Lähetyksen juontaa 4H-liiton kasvatuspäällikkö Miitta Riekki, jonka retkirepusta löytyy niin eräoppaan kuin liikuntatieteilijän tutkinnot. Miitta on innokas luonnon ihmettelijä, sienestäjä ja marjastaja. Kaverinaan metsässä hänellä on uljas retkikoira Pasi. Miitalle luonto on elpymisen paikka ja loputtomien seikkailujen aarreaitta.

Miitan keskustelukumppaniksi saapuu Suomen Ladun ulkoilun asiantuntija Virpi Jussila. Hänen vastuualueitaan ovat erityisesti perheiden ulkoilu sekä hyvinvointia luonnosta -teema. Virpi liikkuu luonnossa päivittäin koiran, perheensä tai ystäviensä kanssa. Välineet vaihtuvat sään ja fiiliksen mukaan, mutta tärkeintä on nauttia tekemisestä matalalla kynnyksellä. Talvisin Virpin voi bongata pulahtamassa kylmään veteen, sillä talviuinti on erityisen lähellä hänen sydäntään.

Tervetuloa mukaan!

Lähetystä ovat tervetulleita seuraamaan kaikki 4H:n jäsenet. Liittymislinkki lähetetään jäsenistölle sähköpostitse lähetyspäivän aamuna 17.8.