Uusi varainhankintapäällikkö esittäytyy

On aika esitellä Suomen 4H-liitton uusi varainhankintapäällikkö Carita Åkerblom. Hän on sekä yritys- että järjestömaailman koukerot tunteva varainhankinnan, kehittämisen ja vaikuttamistyön asiantuntija. Åkerblomia kiehtovat tehtävässään tarinat, joita kertovat niin ihmiset kuin numerotkin.

Carita Åkerblom aloitti keväällä työt Suomen 4H-liiton varainhankintapäällikkönä. Hänen vastuualueitaan ovat järjestön varainhankinnan kehitys, seuranta ja toimeenpano sekä tietyt kumppanuudet. Hän työskentelee Helsingissä Karjalankadun toimipisteellä ja on liiton johtoryhmän jäsen.

Moi!

Olen Carita Åkerblom ja aloitin 4H-liitossa varainhankintapäällikkönä toukokuun alussa.

Olen työskennellyt järjestökentällä varainhankinnan, kehittämisen ja vaikuttamistyön parissa. Ennen järjestöpuolelle siirtymistä olen toiminut myynnin ja markkinoinnin parissa ja onpa kokemusta hotelli- ja ravintola-alaltakin.


Vapaa-aikaani ohjaavat ja aikatauluttavat kaksi koiraa ja yksi papukaija, jotka etäpäivinä varsin innokkaasti pyrkivät osallistumaan myös Teams-palavereihin. Vaikka koirat pitävätkin huolen, että ulkoiltua tulee päivittäin monta kertaa, pyrin myös käymään säännöllisesti salilla. Se aika, mikä töiltä ja lemmikeiltä jää, kuluu lukemisen, käsitöiden ja ystävien parissa.


Varainhankinnassa minua kiehtoo moni asia. Sen avulla tietysti rahoitetaan toimintaa, mutta siinä myös yhdistyy kaksi keskenään täysin erilaista elementtiä: tarinat ja tulokset. Tarinoiden avulla herätetään tunteita ja kerrotaan toiminnasta. Omalla kohdallani se tarkoittaa, että pääsen aitiopaikalta seuraamaan 95-vuotiaan järjestömme toimintaa ja siinä mukana olevien ihmisten tarinoita. Käytännössä tämä tarkoittaa myös yhdistysten toimintaan tutustumista ihan vierailujenkin muodossa.


Kaiken tekemisen täytyy kuitenkin perustua olemassa olevaan dataan ja lukuihin sekä omien toimintojen mittaamiseen ja seurantaan. Vakiokysymykseni erilaisissa suunnittelupalavereissa taitaakin olla: Mikä tämän tavoite on ja miten sitä mitataan?
Niinpä työpöydän ääressä tärkeimpiä ja mieluisimpia työvälineitäni ovat erilaiset (ja varsin lukuisat) excel-taulukot ja -kaaviot.

Vaikka erilaisten laskelmien kanssa leikkiminen onkin melkein parasta työssäni, niin laskelmien ja taulukoiden perimmäinen tarkoitus on seurata, että tulos pysyy plussan puolella ja 4H:n toiminta jatkuu seuraavatkin 95 vuotta. Ja mikä sitten on parasta työssäni? No tietysti se varainhankinnan toinen puoli eli ihmiset ja heidän tarinansa!

Mukavaa syksyä toivottaen,
Carita