Vuoden 2021 vaikuttajanuoret esittäytyy

4H-vaikuttajanuoret on nuorten 4H-harrastajien verkosto. Nuoret haluavat toiminnalla lisätä 4H-harrastuksen tunnettuutta sekä olla mukana tekemässä harrastuksen tulevaisuutta. Verkosto koostuu kahdeksasta vaikuttamisesta innostuneesta nuoresta ympäri Suomen.

Alla esiteltynä vuoden 2021 vaikuttajanuoret. Lue lisää 4H-vaikuttajanuorten toiminnasta tästä linkistä.

Eevi Haiko

Länsi-Saimaan 4H-yhdistys

”Moi! Mie oon Eevi, 18-vuotias lukiolainen Lemiltä, Etelä-Karjalasta. Käyn viimeistä vuotta lukiota, ja vapaa-ajallani tykkään lukea, liikkua luonnossa sekä treenata salilla. Olen nyt ensimmäistä kertaa mukana vaikuttajanuorissa. Olen ollut mukana 4H:n toiminnassa noin 14-vuotiaasta lähtien. Pääsin tuolloin tapahtumantuottajanuoret-ryhmään, jonka kautta olen ollut mukana järjestämässä musiikkitapahtumia. Olen myös toiminut kerhonohjaajana sekä vetänyt 4H:n kesäleirejä jo useamman vuoden ajan. Myös kansainvälinen toiminta on tullut tutuksi 4H:n kautta. Olen osallistunut kahteen ryhmävaihtoon, ja jos koronatilanne sallii, ensi vuonna saattaa olla jo kolmas vaihto.”

Elina Paloviita

Muhoksen 4H-yhdistys 

”Olen 19-vuotias ja asun Oulussa. Opiskelen tekstiili- ja muotialaa. 4H:ssa on tullut tehtyä kaikenlaista. Olen ohjannut kerhoja, ollut työpalvelussa, järjestänyt pakohuoneita, käynyt erilaisilla kursseilla, ollut leireillä ohjaajana ja osallistujana sekä käynyt nuorisovaihdoissa. Nykyään olen Muhoksen 4H-yhdistyksen puheenjohtaja ja käyn lautapeliklubissa. Muuten harrastan käsitöitä ja luen kirjoja.”

Enni Liinoja, 25

Loimaan 4H-yhdistys

”Heips kaikki! Olen 25-vuotias biologian opiskelija Turusta, alun perin kotoisin Loimaalta. 4H-touhujen lisäksi vapaa-aikani kuluu koira- ja partioharrastuksen parissa. Pidän myös juoksemisesta ja tanssimisesta. 4H:ssa olen ollut aktiivisesti mukana 13-vuotiaasta lähtien, jolloin aloitin koirakerhon ohjaajana. Viime vuosina kuitenkin kansainvälisyys on vienyt mennessään ja olen osallistunut muun muassa moniin Rural Youth Europe-järjestön tapahtumiin 4H:n kautta, myös järjestäjätiimissä. Tänä vuonna toimin 4H:n vaikuttajanuorten jäsenenä ja olen myös mukana nuorisovaihtoprojektissa.”

 

Erika Pihtola, 19

Konneveden 4H-yhdistys

”Moikka! Mä oon Erika! Oon 19-vuotias. Oon kotoisin pienestä pitäjästä, keskeltä kauneinta Suomea, Konnevedeltä. Opiskelen tällä hetkellä nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi. Mun harrastuksiin kuuluu neulominen ja epäsäännöllinen heppailu! Päivät kuluvat pitkälti siis opiskellessa, töiden teossa ja puikkoja kilistellessä. 4H:ssa oon ollu mukana yli 6 vuotta nyt. Aloitin ihan pienenä kerholaisena, mutta 7 luokalla aloin ohjaamaan mun ihka ensimmäistä kerhoani ja sillä tiellä ollaan edelleen! On näihin 4H vuosiin mahtunut vaikka, jos jonkin moista hommaa. Vapaaehtoistyötä, keikkatyötä, sekä kansainvälisyyttä. Vuonna 2016 olen ollut mukana järjestämässä nuorten ryhmävaihtoa, ja seuraavana vuonna osallistujana Tanskassa pidetyssä vastavaihdossa. Tällä hetkellä toimin Konneveden 4H:lla niin kerhonohjaajana, yrittäjänä, sekä teen toiminnanohjaajan, sekä hanketyöntekijän työtehtäviä. Ohjaan toivottavasti 2022 kesällä toteutuvan uuden nuorten ryhmävaihdon. Olen myös nuorten varajäsenenä Konneveden 4H:n hallituksessa ja uutena kasvona vaikuttajanuorissa!”

Oskar Mannelin, 18

Joensuun 4H-yhdistys

”Moro kaikille! Mun nimi on Oskar ja olen joensuulainen abiturientti, jonka vapaa-aika kuluu pitkälti järjestöhommien parissa! Tämän lisäksi harrastan myös salilla käyntiä ja podcastien suurkulutusta! Olen toiminut 4H:ssa vuodesta 2016 lähtien ja tuona aikana olenkin ehtinyt toimia niin 4H-yrittäjänä, kuin myös paikallisyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana. Tänä vuonna toimin vaikuttajanuorten jäsenenä sekä ryhmän edustajana 4H-liiton hallituksessa. 4H:n lisäksi toimin myös monissa muissa järjestöissä, sekä kotiseutuni nuorisovaltuuston toiminnassa.”

Rasmus Korpela, 20

Sastamalan 4H-yhdistys

”Heipä hei! Mun nimi on Rasmus ja mä olen vuoden 2021 Vaikuttajanuorten puheenjohtaja. Vaikuttajanuorissa olen jo todellinen seniori, tämä on nyt kolmas vuoteni porukassa. Asustelen Sastamalassa. 4H:hon tulin mukaan 12 vuotta sitten kerholaisena – heti 13 vuotta täytettyäni pääsin kerhonohjaajaksi ja sitä teen edelleen tänä päivänä. 4H-yrittäjänä olen toiminut myös useita vuosia ja Sastamalan 4H-yhdistyksen hallituksessa ensin nuorisojäsenenä ja sitten ihan varsinaisena jäsenenä. Kuten jo sanottu, Vaikuttajanuorissa starttasi nyt kolmas kausi. Pohjoismaisilla 4H-leireillä olen ollut jo useamman kerran, sekä leiriläisenä, että ohjaajana. Vapaa-ajallani harrastan politiikkaa ja uutisten seuraamista.”

Saana Puustinen

Kontiolahden 4H-yhdistys

”Hei. Olen Saana Joensuusta ja olen 22-vuotias. Aloitan 4H:n vaikuttajanuorissa ensimmäistä vuottani ja toimin sihteerinä. Olen ollut jo lapsena pieni 4H-yhdistyksen kokkikerholainen ja ollut 16-18 vuotiaana työskennellyt ikäihmisten kodeissa siivoojana ja työntekijänä erilaisissa tapahtumissa ja kesäleirillä Pyhäselän 4H:lla. 2019 kesällä pääsin 4H-yhdistyksen avulla myös mukaan vaihto-ohjelmaan Britteihin, Walesiin. Nykyään olen Kontiolahden 4H-yhdistyksessä alakoulun ja iltapäivätoiminnan puolella ohjaajana töissä. 4H on antanut minulle paljon ja haluan nähdä ja kokea lisää, mitä sillä on tarjota.”

 

Vilhelmiina Vierjoki, 17

Punkalaitumen 4H-yhdistys

”Moikka! Oon Vilhelmiina Vierjoki 17-vuotias lukiolainen Punkalaitumelta ja tänä vuonna mukana vaikuttajanuorissa! 4H:n toiminnassa olen ollut mukana pienestä pitäen; ensin pienenä kerholaisena ja sittemmin kerhonohjaajana. Myös 4H-yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2017 ja sitä kautta tehnyt myös töitä paikallisessa 4H-yhdistyksessä. Vapaa-ajallani pyörin erilaisissa järjestöissä ja nuorisovaltuustotoiminnassa, minkä lisäksi tykkään lukea ja ulkoilla aina kun aikaa niille löytyy.”