Joulupukin kamari rakentui Itse tehty -rahalla

Joulupukin kamari – koko perheen tunnelmallinen tapahtuma tuli mahdolliseksi toteuttaa, kun kuulimme Itse tehty-rahasta ja päätimme hakea avustusta jouluiseen tapahtumaan.

Järjestimme ensimmäisen tapaamisen 10.10.2019 Savonlinnan 4H:n toimistolla. Paikalla oli 4H:n työntekijöitä sekä yrittäjiä ja Talvisalon koulun edustajia. Tapaamisia oli yhteensä kolme, joissa suunnittelimme yhdessä tapahtuman sisällön.

Markkinoimme tapahtumaa itse suunnittelemallamme julisteella, joita levitettiin ympäri kaupunkia mm. kauppoihin, kirjastoon, päiväkoteihin sekä kouluille. Lisäksi mainostimme tapahtumaa sosiaalisessa mediassa.

Tapahtumaa edeltävällä viikolla 4H-yrittäjä Katariina valmisti lavasteita, koristelimme yhdessä tilan ja 4H-kerholaiset askartelivat sekä koristelivat joulukuusen. Talvisalon koulun 9B ja 7B leipoivat leivonnaisia tapahtuman myyjäisiin.

 

Kova työ maksoi itsensä takaisin

Tapahtumapäivä 23.11.2019 sujui hyvin ja saimme hyvin myyjäisten tuotteita kaupaksi. Leivonnaisista kuivakakut olivat hittituote ja myös kasvomaalaus oli hyvin suosittua. Lisäksi lapset pitivät joulukorttipajasta ja joulupukki oli myös paikalla viihdyttämässä meitä. Asiakkaita kävi noin 200 henkilöä, joten kävijämäärätavoite täyttyi. Vaikka päivät olivat pitkiä, meillä oli kivaa ja kova työ maksoi itsensä takaisin. Saimme uusia kokemuksia ja tapahtuma oli mielestämme onnistunut. Jalkauduimme myös ulos mainostamaan tapahtumaa sekä myymään tuotteitamme.

Savonlinnan nuorten joulutapahtuman puolesta Anni Saarinen

Kuvat: Veera Baljaskin