Kuulanit Itse Tehty -rahalla

Saimme syksyllä idean omien lanien järjestämisestä ja aloimme suunnitella miten toteuttaisimme sen.

Käytimme viikossa useamman tunnin suunnitellessa laneja ja sopiessa tapaamisia laneihin liittyen. Hankimme tukea 4h:lta ja saimme laneihin tuen. Tilasimme laneihin tarvittavia netti johtoja ja kytkimiä sekä hankimme lainaan sähkötarvikkeita. Otimme yhteyttä täysi-ikäisiin henkilöihin ja saimme paikalle vapaaehtoistyöntekijöitä valvomaan lanien kulkua. 

 Kun lanit koitti menimme paikalle muutama tunti enne lanien alkua ja aloimme järjestelemään laneja. Kannoimme pöydät ja tuolit koulun ruokalasta saliin ja vedimme sähkön ja netin jokaiselle konepaikalle. Järjestimme nukkumapaikan lanittajille salin toiseen reunaan sekä kierrätyspisteen. Lanit alkoi klo 18.00 ja lanittajia alkoi tulla paikalla jo klo 17.00.  

Lanien alkaessa tuli ikävä yllätys. Vaikka meille oli luvattu niin, koulun netillä ei voinutkaan pelata. Netin saamisessa kuntoon kesti noin 5 tuntia. Viimein saimme kuitenkin netin toimimaan ja kaikki meni hyvin. Ihmiset pelasivat erilaisia pelejä. Jossakin vaiheessa järjestimme pelin, johon pääsi kymmenen lanittajaa. 

 Lanien loppu oli sitten hyvä. Olimme aika poikki laneista, ja aloimme jo hyvissä ajoin kerätä vaikkapa lepopaikkaa pois. Sitten ihmisiä alkoi vain lähteä paikalta, ja kun kysyimme mielipidettä laneista, kaikki oli positiivista, ja osa jopa halusi uusia laneja. Paikat siivottiin kunnolla, ja salissa tai ruokalassa ei ollut merkkejäkään laneista 

 

Eelis Haho Tyrnävä