Nuorille Itse tehty -rahaa

bty

4H-säätiö myöntää jälleen Itse tehty -rahaa nuorten omille projekteille!   Hakuaika Itse tehty -rahalle on 1.2.–31.3.2019. Lue tarina Muhoksen 4H:n itse tehdystä joulupuodista.

Perustimme joulupuodin Muhokselle ajalle 21.11.-22.12.2018. Puotiin sai tuoda tuotteitaan myyntiin  kuka tahansa, koululuokat, yritykset, yhdistykset, käsityöntekijät, 4H-yritykset, kerhot jne. Hyödynsimme muuten tyhjänä olleita tiloja, joissa 4H:n palkkaama työntekijä hoiti tuotteiden myynnin. Myyntituotoista 10% meni 4H-yhdistykselle ja 4H-yrittäjät saivat koko myyntituottonsa itselleen. 4H-yrittäjiä oli mukana 3 ja puodin kahvilatoiminta oli nuorten järjestämä. Myyntipöytiä oli kaiken kaikkiaan 56 kappaletta, eli kiinnostuneita riitti. Puotiin palkattu työntekijä löysi puotia pyörittäessään myös oman ”juttunsa” ja solmi oppisopimuksen Muhoksen 4H-yhdistyksen kanssa eli hän opiskelee nyt nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi ja on mukana 4H:n toiminnassa.

Varoja kerättiin kansainvälisyysklubille

Joulupuodin tarkoitus oli kerätä varoja Muhoksen 4H-yhdistykselle ja kansainvälisyysklubille, sekä luoda työtä ja positiivista näkyvyyttä sekä ilmapiiriä Muhokselle. Puoti sai tosi paljon positiivista palautetta ja se haluttaisiin Muhokselle myös ensivuonna.Puotia varten hankitut tavarat olivat kovassa käytössä ja niille löytyi käyttöä myös yhdistyksen muussa toiminnassa, sillä ne ovat yrittäjien sekä nuorten käytössä aina tarvittaessa.

Kehittämiskohteita ja onnistumisia

Puoti oli menestys ja se tuotti noin 1000 euroa. Toteutus oli onnistunut, mutta ensikerraksi löydettiin parannuskohtiakin. Jos puoti toteutetaan uudestaan, niin panostaisimme enemmän markkinointiin sekä oheistoimintaan eli tapahtumiin ja tekemiseen, jotka vetäisivät lisää asiakkaita puotiin.
Avajaistapahtumassa oli nuoria soittamassa livemusiikkia sekä joulupukki, joka jakoi karkkia. Tapahtumassa oli myös Muhoksen mimmi avaamassa tapahtuman sekä toimittajia, jotka tekivät puodista jutun Tervareittiin. Puodista tehtiin juttu myös Kotipitäjään.

Jutun kirjoittivat Muhoksen 4H:n Itse tehty -projektiryhmän tytöt Neea,  Elina, Olivia,  Heidi  ja Tiia.

Tutustukaa Itse tehty -rahaan  ja tehkää  hakemus