Itse Tehty -rahalla synttärit Mäntyharjun kunniaksi

Mäntyharjun 4H:n päiväleiriläiset järjestivät kesäloman päiväleirillä pe 5.6.2020 425-vuotiaan Mäntyharjun kunniaksi lasten synttärit.

Synttärijuhlat järjestettiin leirin viimeisenä päivänä ja vieraiksi kutsuttiin lasten kotiväkeä. Lähes kaikista perheistä oli vieraita. Apuna synttäreiden järjestämisessä ja juhlinnassa olivat Mäntyharjun Martat.

Juhlia valmisteltiin pikkuhiljaa koko viikko. Lapset suunnittelivat ohjelman ja tarjoilutja valmistivat koristeluita ja tarjoiluja. Ohjelmassa oli mm. aarteenetsintää, kuvasuunnistus ja lennokkikisa. Mutta ei yhtään pönötyspuhetta. Koristeita valmistettiin mm. mosaiikkitöinä, tehtiin sudenkorentoja, perhosia ja kukkia luonnonkiviin. Lisäksi kerättiin kukkia ja tehtiin upeita luonnonkukkakimppuja. Koristeet ja kukkakimput vietiin kotiin juhlan jälkeen. Juhlapöytään valmistimme tarjolle kolmenlaisia muffinsseja, suklaanameja ja muurikkalettuja. Lisäksi teimme vihreän 4H-juhlaboolin. Valmisteluista ja juhlasta teimme ajatuskartan.

 

Juhlat olivat onnistuneet ja paikan valinta hyvä. Juhlat pidettiin Mäntyharjun Tyllilä-hovissa,joka on Mynttilän kylällä oleva kylätalo, entinen koulu. Monelle 4H-kerholaiselle tuttu omana kerhopaikkana. Juhlapäivä oli vähän sateinen, mutta se ei haitannut. Vanhemmat kiittivät hienoista juhlista ja Marttojen kanssa mietittiin jo uusia yhteisiä juttuja. Kivat juhlat!

 

Lasten raportoinnista muistiinkirjoitti Virve Väisänen