Rapala tukee 4H:n kerhotoimintaa kalastusvälineillä

Onkien virittelyä kerhoissa, sotkuisten siimojen selvittelyä, intoa siitä kun kala nappaa! Rapala mahdollistaa lapsille 70 paikkakunnalla kalastusharrastuksen. Onginta- ja viehekalastuspaketit lähtevät kerholaisten kainaloissa luonnon helmaan, missä lapset kokeilevat kalastuksen perusteita ohjaajien opastuksessa.

Kalastusvälinekonserni ja maailman suurin uistinvalmistaja Rapala sekä nuorisojärjestö 4H ovat aloittaneet yhteistyön lasten kalastusharrastuksen tukemiseksi. Rapala on toimittanut keväällä 2022 kalastuspaketit 70 paikalliselle 4H-yhdistyksille, joista puolet on saanut ongintasetin ja puolet viehekalastussetin.

Kalastussettejä hyödynnetään yhdistysten kerho- ja leiritoiminnassa, joka on 4H:n 6–12-vuotiaille lapsille suunnattua harrastustoimintaa.

”Rapalalle on ollut aina tärkeää tukea nuoria kalastajia heidän harrastuksessaan. Haluamme välinelahjoituksin mahdollistaa nuorille hienoja elämyksiä Suomen kauniissa luonnossa. Koemme, että viime vuosien aikana tekemämme yhteistyö 4H:n kanssa tukee erinomaisesti myös vastuullisuustavoitteitamme”, sanoo Rapalan tutkimus- ja vastuullisuuspäällikkö Taneli Väisänen.

Rapalan ongintasetti sisältää 10 onkea ja tarvikkeet ja viehekalastussetti sisältää puolestaan viisi virveliä ja tarvikkeet. Kalastussetit on toimitettu yhdistysten käyttöön juuri sopivasti avovesikauden alkuun. Välineiden lainaukseen naapuriyhdistykselle myös kannustetaan, jotta mahdollisimman moni lapsi pääsisi kalastusharrastuksen pariin.

”4H:n ydintä on tekemällä oppiminen. Laadukkaat kalastusvälineet luovat lapsille mahdollisuuksia oppia, kokea ja innostua kalastuksen äärellä,” sanoo Suomen 4H-liiton kehityspäällikkö Sampo Juhajoki.

Onget veteen Valtakunnallisena kalastuspäivänä!

10-vuotias Hilla Savonen osallistui Tampereen 4H-yhdistyksen järjestämään, Valtakunnallisen kalastuspäivän tapahtumaan.

Osa kalastusseteistä on kohdennettu erityisesti niille 4H-yhdistyksille, jotka toteuttavat tänä vuonna Valtakunnallisen kalastuspäivän lasten tapahtumaa yhteistyössä maakunnallisen kalatalouskeskuksen kanssa.

Eri paikkakunnilla järjestettävät tapahtumat vievät lapset kalavesien äärelle hankkimaan uusia elämyksiä ja tutustumaan kalastusharrastukseen. Tapahtumissa ongitaan, tutustutaan kalastusmenetelmiin, tunnistetaan lajeja ja maistellaan kalaruokia.

Kalastuspäivän tohinoihin keskiviikkona 18.5. osallistuivat muun muassa Tampereen 4H-yhdistyksen toiminnassa mukana olevat lapset.

”Musta onkiminen on aika helppoa. Olen kalastanut aiemmin virvelillä ja pilkillä, lasketaaks ne? Kalastan yleensä yksin tai perheen kanssa. Hyvä sää voisi kannustaa kalaan, ei ois paljon itikoita,” pohdiskelee 10-vuotias Hilla Savonen.

”Oon ollut muutama sitten äidin kanssa kalassa. Mä kaivelen sadepäivinä matoja, pelastan matoja myös tieltä. Madot ei iljetä, ne on kivoja,” jutustelee onkimisen lomassa 10-vuotias Milena Nieminen.

Samanikäinen Tomas Saunamäki komppaa, että onkiminen on aika helppoa, vaikka hän ei olekaan aiemmin onkinut. Kalastustarvikkeet ja kalastamisen mahdollistaminen lapsille tuovat siis aitoa uusien asioiden oppimista.