Metsäteollisuus ry ja 4H panostavat turvallisiin metsäkokemuksiin

4H:n metsätoiminnassa keskeistä on vahvistaa ja tukea lasten ja nuorten monipuolista metsäsuhdetta. Tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori pääsee osallistumaan metsätoimintaan jossain vaiheessa peruskoulua. Metsäteollisuus ry on mukana tukemassa koululaisten metsäkokemuksia tarjoamalla 1500 huomioliiviä koululaisten metsäpäivien järjestämiseen.

Metsä vilisee lapsia kevään auringonsäteiden lämmittäessä ja luonnon herätessä kasvuun. Luumäelle sijaitsevan Taavetin yhtenäiskoulun 6. luokan oppilaat pukevat säänmukaiset varusteet ja huomioliivit päälleen ja lähtevät metsään. Tänään on metsäpäivä.

Metsäpäiviin osallistuu kymmeniä tuhansia koululaisia vuosittain. Paikalliset 4H-yhdistykset toteuttavat kouluyhteistyönä metsäpäiviä yhdessä lukuisten eri metsä- ja luontoalan toimijoiden kanssa. Metsäpäivissä lapset ja nuoret tutustuvat monipuoliseen metsänkäyttöön koulun lähimetsässä ja usein myös lähimetsää kauempana. Samalla lapsi ja nuori saa tietoa metsän kestävän käytön ymmärtämiseksi yhteiskunnan, ihmisen ja luonnon näkökulmista.

”Monipuolisten metsäpäivien toteuttaminen ei olisi mahdollista ilman metsä- ja luontoalan toimijoita, jotka ovat sitoutuneet lasten ja nuorten metsäkasvatukseen. Olemme iloisia, että Metsäteollisuus ry haluaa tukea laadukkaiden metsäpäivien toteutusta”, toteaa kehityspäällikkö Sampo Juhajoki Suomen 4H-liitosta.

Metsäkokemuksen tulee olla aina turvallinen. Metsätyömaavierailulla uusien puuntaimia istuttaminen, metsäkoneen kuljettajan työhön tutustuminen tai metsurin turvasaappaisiin hyppääminen edellyttää aina huomioliivin käyttöä. Huomioliivissä lapsi ja nuori tulee nähdyksi maastossa.

”Haluamme tukea turvallisia tutustumisia metsäkohteisiin ja sammalla innostaa lapsia ja nuoria metsien käyttömahdollisuuksista niin virkistyskohteena kuin jokapäiväisiä ja uusia puupohjaisia tuotteita ajatellen”, kertoo koulu-yritys yhteistyön koordinaattori Kim Nguyen Metsäteollisuus ry:stä.

Voit lukea lisää 4H:n metsäisestä toiminnasta Metsä tutuksi nuorille -sivulta.

Mari Pöyhtäri

Uuden Helppi-sovelluksen kautta voi palkata nuoria avuksi arjen askareisiin

Helppi-sovellus auttaa palveluiden tarvitsijoita löytämään paikalliset, keikkatöitä tekevät 4H-nuoret. Helpin voi ladata ilmaiseksi älypuhelimeen sovelluskaupasta. Sovelluksen käytön aloittivat ensimmäisenä Laukaa, Oulu ja Pori. 4H-järjestö tavoittelee Helpin kautta nuorten työmahdollisuuksien lisäämistä.…

Piha kesäkuntoon ikäihmisille ja nuorille kesätöitä!

Nyt on mahdollista saada reipasta ja ilmaista piha-apua pirkanmaalaisille ikäihmisille. Husqvarnan ja 4H:n kesäkampanjassa nuoret työllistyvät pihatöissä, ja kuka tahansa voi ilmoittaa mukaan tutun tai läheisen ikäihmisen, joka tarvitsee apua.…